EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Ózd

Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Médiaberkekben egyre népszerűbb a Tempó Ütőegyüttes. A közelmúltban a SuperTV2 Sztárban sztár + 1 kicsi című műsorban álltak színpadra, utána pedig ismert előadókkal beszélgethettek.

Mióta a TV2 Kismenők produkciójában felléptek, egyre ismertebbek lettek az ózdi ütősök. A most zajló zenés vetélkedőben már befutott énekesek fiatal tehetségekkel lépnek színpadra, és esetenként világslágereket énekelnek világhírű előadóktól, amihez zenei kíséret kell. A Sztárban sztár + 1 kicsi műsorában Malaczkó Anna Rácz Gergővel állt a mikrofon elé és adták elő Gotye és Kimbra Somebody That Used To Know számát.


– Xilofonszólam is van a dalban, ezért a zenei szerkesztő másfél héttel az élő műsor előtt felhívott, hogy tudnánk-e vállalni a betanulását. Természetesen nem hagyhattunk ki egy ilyen lehetőséget – árulta el a televíziós szereplés hátterét Lajhó Gyula zenetanár, az együttes vezetője.

Fotó: Lokál
Az ország nyilvánossága előtt játszottak a stúdióban

Megkapták a zenekari felvételt, ahhoz kellett hangszerelni az ütősök játékát. Mivel közben több változás történt, hiszen az eredeti szám négyperces és ebből két perc volt az előadás, így Lajhó Gyulának többször át kellett dolgozni a hangszerelést. A heti egy próbaszámot megnövelték négyre, a végső változatot pedig szerdán küldték fel Budapestre, ahol összeszerkesztették a már említett zenekari anyaggal. A Tempó Ütőegyüttes ennek ellenére élőben is zenélt a színpadon. Külön öröm volt a gyerekek számára, hogy előadásuk után a büfében beszélgetett velük Nótár Mary, Rácz Gergő, Keresztes Ildikó és a műsorvezető Tilla is, ami újabb élményekkel gazdagította az ózdi zenészeket. Emellett megkapták az engedélyt azoknak a műsoroknak a logóhasználatára, amelyekben idáig szerepeltek.


Fotó: Lokál
Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.