2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Ózd

Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Médiaberkekben egyre népszerűbb a Tempó Ütőegyüttes. A közelmúltban a SuperTV2 Sztárban sztár + 1 kicsi című műsorban álltak színpadra, utána pedig ismert előadókkal beszélgethettek.

Mióta a TV2 Kismenők produkciójában felléptek, egyre ismertebbek lettek az ózdi ütősök. A most zajló zenés vetélkedőben már befutott énekesek fiatal tehetségekkel lépnek színpadra, és esetenként világslágereket énekelnek világhírű előadóktól, amihez zenei kíséret kell. A Sztárban sztár + 1 kicsi műsorában Malaczkó Anna Rácz Gergővel állt a mikrofon elé és adták elő Gotye és Kimbra Somebody That Used To Know számát.


– Xilofonszólam is van a dalban, ezért a zenei szerkesztő másfél héttel az élő műsor előtt felhívott, hogy tudnánk-e vállalni a betanulását. Természetesen nem hagyhattunk ki egy ilyen lehetőséget – árulta el a televíziós szereplés hátterét Lajhó Gyula zenetanár, az együttes vezetője.

Fotó: Lokál
Az ország nyilvánossága előtt játszottak a stúdióban

Megkapták a zenekari felvételt, ahhoz kellett hangszerelni az ütősök játékát. Mivel közben több változás történt, hiszen az eredeti szám négyperces és ebből két perc volt az előadás, így Lajhó Gyulának többször át kellett dolgozni a hangszerelést. A heti egy próbaszámot megnövelték négyre, a végső változatot pedig szerdán küldték fel Budapestre, ahol összeszerkesztették a már említett zenekari anyaggal. A Tempó Ütőegyüttes ennek ellenére élőben is zenélt a színpadon. Külön öröm volt a gyerekek számára, hogy előadásuk után a büfében beszélgetett velük Nótár Mary, Rácz Gergő, Keresztes Ildikó és a műsorvezető Tilla is, ami újabb élményekkel gazdagította az ózdi zenészeket. Emellett megkapták az engedélyt azoknak a műsoroknak a logóhasználatára, amelyekben idáig szerepeltek.


Fotó: Lokál
Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.