2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb X.kerület

Megvan az új szakrendelő építési engedélye

Hamarosan megkezdődhet az új, modern kőbányai szakrendelő építése a Bajcsy udvarán, hiszen az engedélyezés sikeres lezárulta után már a kivitelező kiválasztásánál tart a projekt – tudta meg lapunk az intézményben, ahol dr. György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester és a kórház főigazgatója egyeztettek a fejlesztésről.

Nemcsak új járóbeteg-szakrendelő épül Kőbányán a kormány beruházásában, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházra is jelentős fejlesztések várnak, összesen hétmilliárd forint értékben az Egészséges Budapest Program keretében.


– Januárban meglett a szakrendelő új épületének jogerős építési engedélye, most már a kivitelező kiválasztása zajlik – tájékoztatott a hatóságok munkáját koordináló dr. György István kormánymegbízott. – A vidéki kórházak rendbetétele után Budapesten a sor: a kormány többtucatnyi egészségügyi intézményt korszerűsít, összesen mintegy 700 milliárd forintból 2026-ig. Nagy öröm számunkra, hogy a régi, gazdaságosan már fel nem újítható Kőbányai úti egészségház helyett új szakrendelőt kap a X. kerület a Maglódi úton.

Dr. György István, Kovács Róbert és dr. Bodnár Attila az új rendelőről egyeztettek

Kovács Róbert polgármester szerint régi vágya teljesül Kőbányának azzal, hogy méltó, modern szakrendelő fogadja majd az itt élőket. Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója kifejtette, az évente mintegy 150 ezer orvos–beteg találkozást lebonyolító szakrendelő újraépítése azzal az előnnyel is jár, hogy a jövőben a kórházzal egy helyen fog működni, így az egész kórházi háttér a betegek ellátását szolgálhatja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.