2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb X.kerület

Megvan az új szakrendelő építési engedélye

Hamarosan megkezdődhet az új, modern kőbányai szakrendelő építése a Bajcsy udvarán, hiszen az engedélyezés sikeres lezárulta után már a kivitelező kiválasztásánál tart a projekt – tudta meg lapunk az intézményben, ahol dr. György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester és a kórház főigazgatója egyeztettek a fejlesztésről.

Nemcsak új járóbeteg-szakrendelő épül Kőbányán a kormány beruházásában, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházra is jelentős fejlesztések várnak, összesen hétmilliárd forint értékben az Egészséges Budapest Program keretében.


– Januárban meglett a szakrendelő új épületének jogerős építési engedélye, most már a kivitelező kiválasztása zajlik – tájékoztatott a hatóságok munkáját koordináló dr. György István kormánymegbízott. – A vidéki kórházak rendbetétele után Budapesten a sor: a kormány többtucatnyi egészségügyi intézményt korszerűsít, összesen mintegy 700 milliárd forintból 2026-ig. Nagy öröm számunkra, hogy a régi, gazdaságosan már fel nem újítható Kőbányai úti egészségház helyett új szakrendelőt kap a X. kerület a Maglódi úton.

Dr. György István, Kovács Róbert és dr. Bodnár Attila az új rendelőről egyeztettek

Kovács Róbert polgármester szerint régi vágya teljesül Kőbányának azzal, hogy méltó, modern szakrendelő fogadja majd az itt élőket. Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója kifejtette, az évente mintegy 150 ezer orvos–beteg találkozást lebonyolító szakrendelő újraépítése azzal az előnnyel is jár, hogy a jövőben a kórházzal egy helyen fog működni, így az egész kórházi háttér a betegek ellátását szolgálhatja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.