EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Extra

Megvédte magát az AWS

Minden korábbinál megosztóbb zenekar, az AWS lett A Dal győztese. Az eredmény sokaknál kiverte a biztosítékot, a fiatal zenészeket rengeteg támadás érte az elmúlt napokban. Szentpéteri Csilla zongoraművész, a Zeneakadémia egykori tanára szerint a srácok démoni hörgése lelki-mentális betegségre utal, míg a tavalyi győztes, Pápai Joci szerint jó döntés volt őket küldeni.

– Kultúrsokk! Komolyan kérdezem, hogy gondolják A Dalban, hogy ezt az idegesítő, démoni hörgést hallató, rettenet agresszív zenét játszó, minden dallamot mellőző, lélekre, szellemre semmit nem ható, erőltetett szövegű zenekart, az AWS-t küldik ki mint Magyarországot képviselő együttest? Ez egy nagyon szűk réteg, akik kezelésre szorulnak, mert lelki-mentális betegek – méltatlankodott Facebook-oldalán Szentpéteri Csilla.


Több ismert zenész azonban az AWS védelmére kelt: a Tankcsapda mellett a tavalyi győztes, Pápai Joci is gratulált a zenekarnak. – Gratulálok a srácoknak, durván hasítanak – írta Instagram-oldalán Joci.

Szerettük volna az AWS-t is megkérdezni a kialakult helyzetről, de nem kívántak nyilatkozni. Rajongói oldalukon azonban reagáltak a fanyalgóknak.


– Tizenkét éve azért kezdtük el a zenekart, hogy a saját zenénkkel a saját gondolatainkat közvetítsük, teljesen mindegy, mekkora közönségnek. Most egy olyan stílus tudott érvényesülni, amelynek eddig senki nem adott teret. Egy olyan szubkultúra mutatta meg, hogy létezik, amelyről eddig hallani sem nagyon akartak. Megígérjük, hogy azt az értékrendet visszük ki Lisszabonba, amit együtt képviselünk, és megígérjük, hogy nem felejtjük el sosem, honnan jöttünk – írta az AWS rajongói oldalán.

AWS, A Dal győztese

Kapcsolódó Cikkek