2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szekszárd

Méhészbemutató városunkban

Február 17-én, szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban rendezték meg a XIV. Szekszárdi Tavaszváró Szakmai Méhésznapot, amely Tolna megye és a régió legnagyobb méhészeti rendezvénye.

– Több mint 70 kiállító érkezett a Babits Mihály Kulturális Központba, hogy bemutassa az érdeklődőknek méhészeti eszközeit. Láthattunk pergetőt, fedelezőgépeket, automata méhészeti eszközöket. Elmondható, hogy világszínvonalú méhészeti eszközöket láthatott a méhésztársadalom. Ez a lakosság számára is nagyon kellemes élmény lehetett, hiszen láthatták, hogy a méhészek hogyan is tudják kinyerni a kaptárakból azokat a méhészeti termékeket, amelyeket fogyasztanak. Akinek eddig nem volt fogalma arról, hogyan is kerül a méz az asztalára, az itt most megtudhatta – tájékoztatott Nagyernyei Attila, a Tolna Megyei Méhész Egyesület vezetője.


A színházteremben a szakmai programok délelőtt 9 óra 30 perckor kezdődtek. Két ismert romániai szakember, Bratu Cristian és Radu Gutescu számolt be legújabb kutatási tapasztalataikról, továbbá dr. Kelemen Bálint állatorvos gyakorlati tanácsokkal látta el a méhészeket, az atka elleni védekezéshez adott hasznos tanácsokat. A szakmai találkozó központi témája az Európai Mézjelentés, amely az Európai Parlament elé került, benne a mézhamisítás elleni küzdelemmel. A szakmai napot a Hidas Néptáncegyüttes fellépése tette ünnepivé.

Közel 70 kiállító mutatta be méhészeti eszközeit. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.