2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Szekszárd

Méhészbemutató városunkban

Február 17-én, szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban rendezték meg a XIV. Szekszárdi Tavaszváró Szakmai Méhésznapot, amely Tolna megye és a régió legnagyobb méhészeti rendezvénye.

– Több mint 70 kiállító érkezett a Babits Mihály Kulturális Központba, hogy bemutassa az érdeklődőknek méhészeti eszközeit. Láthattunk pergetőt, fedelezőgépeket, automata méhészeti eszközöket. Elmondható, hogy világszínvonalú méhészeti eszközöket láthatott a méhésztársadalom. Ez a lakosság számára is nagyon kellemes élmény lehetett, hiszen láthatták, hogy a méhészek hogyan is tudják kinyerni a kaptárakból azokat a méhészeti termékeket, amelyeket fogyasztanak. Akinek eddig nem volt fogalma arról, hogyan is kerül a méz az asztalára, az itt most megtudhatta – tájékoztatott Nagyernyei Attila, a Tolna Megyei Méhész Egyesület vezetője.


A színházteremben a szakmai programok délelőtt 9 óra 30 perckor kezdődtek. Két ismert romániai szakember, Bratu Cristian és Radu Gutescu számolt be legújabb kutatási tapasztalataikról, továbbá dr. Kelemen Bálint állatorvos gyakorlati tanácsokkal látta el a méhészeket, az atka elleni védekezéshez adott hasznos tanácsokat. A szakmai találkozó központi témája az Európai Mézjelentés, amely az Európai Parlament elé került, benne a mézhamisítás elleni küzdelemmel. A szakmai napot a Hidas Néptáncegyüttes fellépése tette ünnepivé.

Közel 70 kiállító mutatta be méhészeti eszközeit. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.