EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szekszárd

Méhészbemutató városunkban

Február 17-én, szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban rendezték meg a XIV. Szekszárdi Tavaszváró Szakmai Méhésznapot, amely Tolna megye és a régió legnagyobb méhészeti rendezvénye.

– Több mint 70 kiállító érkezett a Babits Mihály Kulturális Központba, hogy bemutassa az érdeklődőknek méhészeti eszközeit. Láthattunk pergetőt, fedelezőgépeket, automata méhészeti eszközöket. Elmondható, hogy világszínvonalú méhészeti eszközöket láthatott a méhésztársadalom. Ez a lakosság számára is nagyon kellemes élmény lehetett, hiszen láthatták, hogy a méhészek hogyan is tudják kinyerni a kaptárakból azokat a méhészeti termékeket, amelyeket fogyasztanak. Akinek eddig nem volt fogalma arról, hogyan is kerül a méz az asztalára, az itt most megtudhatta – tájékoztatott Nagyernyei Attila, a Tolna Megyei Méhész Egyesület vezetője.


A színházteremben a szakmai programok délelőtt 9 óra 30 perckor kezdődtek. Két ismert romániai szakember, Bratu Cristian és Radu Gutescu számolt be legújabb kutatási tapasztalataikról, továbbá dr. Kelemen Bálint állatorvos gyakorlati tanácsokkal látta el a méhészeket, az atka elleni védekezéshez adott hasznos tanácsokat. A szakmai találkozó központi témája az Európai Mézjelentés, amely az Európai Parlament elé került, benne a mézhamisítás elleni küzdelemmel. A szakmai napot a Hidas Néptáncegyüttes fellépése tette ünnepivé.

Közel 70 kiállító mutatta be méhészeti eszközeit. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.