2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Pécs

Melléknapot fotóztak Pécs egén

Különleges fotót készítettek a pécsi tévétoronynál. A képeken úgynevezett melléknap látható.

A melléknap a halojelenségek közé tartozik, azaz egy Nap vagy Hold körül megjelenő optikai jelenség. Több típusa is létezik, de mindegyik 8–12 km magasan képződik. Több kilométeres magasságban, a pehelyfelhőkben lévő jégkristályok okozzák. Szabad szemmel is látható, de fotózni is lehet. A Nap vagy a Hold körül jelenhet meg, két oldalon fényes folt formájában. Ezek a foltok lehetnek fehérek vagy színesek. Gyakran csak az egyik oldalon látható belőlük valami. A pécsi égboltról is ilyen készült.

A tv-toronytól jobbra látható, mintha szivárvány lenne (Fotó: Ötvös Sándor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.