EUR: 318,31 Ft
CHF: 273,71 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Michelisz Norbert nyerő autóba ült

Michelisz Norbert idegenül mozog a jégen, fél szemmel mégis figyel a téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolyázó számaira. S persze vadonatúj versenygépére, a Hyundaira is, mellyel az új túraautó-sorozatban, a WTCR-ben szeretne a korábbiaknál is fényesebb sikereket aratni.

– Nyilván minden Phjongcshangban szereplő magyar sportolónak drukkolok, de mivel Knoch Viktor szűkebb pátriámból, Baranyából, azaz Pécsről származik, természetesen érte egy paraszthajszálnyival jobban szorítok – árulta el Michelisz Norbert, aki a közelmúltban jelentette be, hogy az idei, új túrauató-sorozat, a WTCR futamain a Hyundai pilótája lesz. – Annál is inkább, mert Viktor egyszer már jégre vitt, de be kell vallanom, én sokkal rosszabb vagyok korcsolyázásban, mint ő a volán mögött. Nekem túlságosan csúszós a jég.


Mindenesetre érdekesen alakulhat Michelisz számára a 2018-as év, hiszen néhány napon belül eldől, hogy a WTCR-ben akár saját, tavaly létrehozott csapata, az M1RA ellen is versenyezhet. Ha igen, akkor a Zengő Motorsport mellett még egy magyar istálló két autója is ott lesz a futamokon. Az indulás elsősorban az anyagiakon múlik, illetve azon, hogy a M1RA tavalyi sikere után, miképpen tudja reprezentálni magát.

– Nagyon izgatott vagyok, s nem csak a márkaváltás miatt – folytatta a tavalyi vb-ezüstérmes pilóta. – Bevallom, amikor kiderült, hogy nincs szerződésem erre az évre a Hondával, három gyár is tapogatózni kezdett nálam, a végső lökést a múlt évben a Hondához egy futamra beugró, ex-Forma-1-es Gabriel Tarquini adta, aki hathatós szakmai érveket sorolt fel a Hyundai mellett, és én is úgy érzem, ezzel a géppel akár bajnok is lehetek. Az új sorozatban a túraautósok nagyágyúi, világbajnokok, brit túraautós ászok is rajthoz állnak, és jóval népesebb lesz a mezőny. Ebben a műfajban nehezebbek, robosztusabbak a kocsik, látványosabbak lesznek a futamok. Már csak azért is, mert nem kímélik majd egymást a pilóták, sok erőszakos lökdösédés, helyezkedés és ütközés várható.


Michelisz egyébként Barcelonában már tesztelhette a Hyundait, s kedvező tapasztalatokat szerzett róla. A WTCR túraautó-vb magyarországi futamát április 29-én a Hungaroringen rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.