EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Extra

Miklósa Erika: A tehetségkutató jelentősége a kulturális érték megőrzése

A Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor jelentősége a kulturális érték megőrzésében, a tehetségek felfedezésében és követésében rejlik – közölte Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, a Duna Televízióban tavasszal induló műsor zsűritagja az MTI-vel. Az ifjú tehetségek még jelentkezhetnek a műsorba.

Miklósa Erika kiemelte, hogy Magyarország első komolyzenei tehetségkutatójától továbbra is csak pozitív élményeket vár. “A zsűriben résztvevő társaimmal mindig nagy izgalommal várjuk a Virtuózok adásait, mert elképesztően példaértékű életekkel, művészettel találkozunk. Köszönettel tartozunk minden alapfokon tanító zenepedagógusnak ezért” – hangsúlyozta.


Az operaénekes hozzátette: a zsűri feladata felismerni az alatt a pár perc alatt, amíg az ifjú tehetség előadja produkcióját, hogy mi a legmegfelelőbb kulcs a lelkéhez, amivel értékes szakmai, pályavezetési tanácsokkal szolgálhatnak számára. Ha kérdéssel, kéréssel fordulnak hozzá a fiatalok, szívesen osztja meg tapasztalatait velük, ezek a pillanatok rá is inspirálóan hatnak – jegyezte meg Miklósa Erika.

A tehetséges fiatalok még jelentkezhetnek a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor negyedik évadába a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon.


A Virtuózokba azoknak a jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Visszavárják az idei szériába azokat a versenyzőket is, akik az előző három sorozatban a válogató műsorokból nem jutottak tovább, de ismét szeretnék magukat megmérettetni.

Ezúttal is három korcsoportban nevezhetnek a fiatalok: a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze tudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét, felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát.

A zsűriben Miklósa Erika operaénekes mellett Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész foglal helyet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.

 • Novemberben ismét FitBalance

  Novemberben ismét FitBalance

  Magyarország legnagyobb fitness és életmód fesztiválja, az Eisberg – FitBalance november 25-én ismét várja a mozgás és egészséges életmód szerelmeseit a Budapest Sportarénában.

 • Viszkis: Most már révbe értem!

  Viszkis: Most már révbe értem!

  Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.