2018. augusztus 15., szerda
Mária

Belföld

Mikor lesz már tavasz!?

Holnap már március 1-je, tehát elvileg itt a tavasz, Tél tábornoknak azonban elfelejtettek erről szólni: az előrejelzések szerint éppen aznap lesz a leghidegebb. Pedig a mostani idő se kutya, tegnap például erős havazásra ébredhettek a budapestiek. Az időjárás a közlekedésben is gondokat okozott.

Alaposan összekapta magát a tél. Bár holnap már márciust írunk, a tavasznak egyelőre híre-hamva sincs. Sőt, ilyen kemény hideg még nem volt ezen a télen. Tegnap reggel bizonyára sokan nem értek be időben a munkahelyükre, ugyanis a főváros több pontján is közlekedési káosz alakult ki. A Fehérvári út és a Kondorosi út sarkán nem sokkal reggel nyolc óra előtt szállították le az utasokat a villamosról.


– A Bikás parkig busszal jutottam el, onnan metróval utaztam a Móricz Zsigmond körtérig. A Deák térre szerettem volna menni, de egy villamosvezető közölte, hogy a Deák téren nem működnek a váltók, így a villamosok nem is mennek át Pestre – mondta a Lokálnak egy bosszankodó utas.

Több vonalon is káosz volt: 4-es és a 6-os villamos például a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között nem járt, de a 3-as, 69-es, 51-es, 47-es és 49-es vonalakon is voltak fennakadások. A közlekedési helyzet 10–11 körül normalizálódott.


Nemcsak bosszúságot okozott azonban az időjárás, a téli sportok szerelmesei kihasználták az alkalmat egy kis szánkózásra-síelésre, a Normafánál például rengetegen voltak tegnap.

Vajon meddig tart még ez a szokatlanul kemény hideg? Még március elején is ilyen időre számíthatunk?

Az idokep.hu oldal adatai szerint holnap, vagyis március 1-jén még az eddigieknél is fagyosabb hidegre ébredhetünk. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 14 fok lesz, de napközben sem lesz több mínusz 4 foknál. Péntekre sem javul még az idő, napközben mindössze mínusz 3 fok várható. Az időjárási fordulat szombaton következhet be, ekkor már a pozitív tartományba mozdulhat a hőmérő higanyszála, ám nem örülhetünk felhőtlenül, mert a melegedés következtében ónos eső várható.

Fotó: Sáfár Tibor

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek