EUR: 323,35 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Milliárdos fejlesztés részeként újul meg egy budapesti két tannyelvű iskola

Többmilliárdos fejlesztés részeként újul meg a budapesti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium energetikai rendszere és kap négy újabbat a meglévő 24 tanterem mellé az intézmény – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken, sajtótájékoztatón.

Elmondta: a több más intézmény felújításával párhuzamosan megvalósuló fejlesztés részeként az épület hőszigetelést, új nyílászárókat, hűtő-fűtő rendszert és napelemeket kap uniós és hazai forrásból.


Varga Mihály utalt arra, hogy a kerületben az utóbbi években több nagyobb, oktatási intézményeket érintő fejlesztés zajlott.

Célnak azt nevezte, hogy nyugodt és biztonságos legyen a mai gyerekek jövője, olyan országot építsünk, amelyben “jó élni, lakni és jó tanulni is”. Hozzátette, az utóbbihoz arra van szükség, hogy a pedagógusok is jól érezzék magukat.

A miniszter jelezte: az intézmény fejlesztésének pontos költségei még nem ismertek, mert a munkálatok még a tervezésnél tartanak.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere az eseményen azt emelte ki: az elmúlt négy esztendő a kerület életében a prosperitás és a fejlődés időszaka volt. Hangsúlyozta, hogy a gyerekkel kapcsolatos témák mindig is gondolkodásuk középpontjában álltak.

Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató arról beszélt: a többször nevet és feladatot váltó iskola 1960-ban, fennállásának századik évében költözött jelenlegi épületébe, 1995-től működik gimnáziumként is, és négy évvel később vált két tannyelvűvé.

A fejlesztésről szólva kiemelte: épp a nyelvi képzés, a csoportbontások miatt van szükség újabb tantermekre az iskolában, amely a közelmúltban csaknem száz informatikai eszközt is kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.