2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Debrecen

Modern piac épül a Tócóskertben

Kétszázmillió forint támogatást nyert Debrecen szabadtéri piac létesítésére a Tócóskertben. Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés kivitelezési munkálatai 2018 első negyedévében kezdődnek és a tervek szerint az ősz végére befejeződnek.

A nyertes kivitelező az Épkerservice Zrt. A zöldmezős beruházással kiváltják a Holló László sétányon lévő kirakodóvásárt. Az új szabadtéri piac a Holló László sétány mellett lévő zöldterületen valósul meg. Alapvető szempont volt a piac kialakításánál a környezettel, sétánnyal való harmonikus kapcsolat. 68 új árusítóasztalt telepítenek, valamint négy üzlethelyiséget létesítenek, ezenfelül a szükséges kiszolgáló helyiségek és szociális helyiségek is kiépülnek (pl.: piacfelügyeleti iroda, raktár, vizesblokk). Az épület akadálymentes megközelítése és az épületen belül az akadálymentes közlekedés biztosított lesz, valamint akadálymentes parkoló és vizesblokk is létesül.


A piac biztonságos működése érdekében kamerarendszert telepítenek, valamint éjszakára a piac területe zárható lesz. A gazdaságos üzemeltetés érdekében napelemes rendszert is kiépítenek. A fejlesztés eredményeképpen a jelenleg nem megfelelő környezetben működő piac kulturált, a mai kor igényeit kielégítő, a jogszabályoknak megfelelő környezetben üzemelhet. A piac kiváló elhelyezkedése garantálja kihasználtságát és hosszú távú működését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.