EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Debrecen

Modern piac épül a Tócóskertben

Kétszázmillió forint támogatást nyert Debrecen szabadtéri piac létesítésére a Tócóskertben. Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés kivitelezési munkálatai 2018 első negyedévében kezdődnek és a tervek szerint az ősz végére befejeződnek.

A nyertes kivitelező az Épkerservice Zrt. A zöldmezős beruházással kiváltják a Holló László sétányon lévő kirakodóvásárt. Az új szabadtéri piac a Holló László sétány mellett lévő zöldterületen valósul meg. Alapvető szempont volt a piac kialakításánál a környezettel, sétánnyal való harmonikus kapcsolat. 68 új árusítóasztalt telepítenek, valamint négy üzlethelyiséget létesítenek, ezenfelül a szükséges kiszolgáló helyiségek és szociális helyiségek is kiépülnek (pl.: piacfelügyeleti iroda, raktár, vizesblokk). Az épület akadálymentes megközelítése és az épületen belül az akadálymentes közlekedés biztosított lesz, valamint akadálymentes parkoló és vizesblokk is létesül.


A piac biztonságos működése érdekében kamerarendszert telepítenek, valamint éjszakára a piac területe zárható lesz. A gazdaságos üzemeltetés érdekében napelemes rendszert is kiépítenek. A fejlesztés eredményeképpen a jelenleg nem megfelelő környezetben működő piac kulturált, a mai kor igényeit kielégítő, a jogszabályoknak megfelelő környezetben üzemelhet. A piac kiváló elhelyezkedése garantálja kihasználtságát és hosszú távú működését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek