2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Debrecen

Modern piac épül a Tócóskertben

Kétszázmillió forint támogatást nyert Debrecen szabadtéri piac létesítésére a Tócóskertben. Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés kivitelezési munkálatai 2018 első negyedévében kezdődnek és a tervek szerint az ősz végére befejeződnek.

A nyertes kivitelező az Épkerservice Zrt. A zöldmezős beruházással kiváltják a Holló László sétányon lévő kirakodóvásárt. Az új szabadtéri piac a Holló László sétány mellett lévő zöldterületen valósul meg. Alapvető szempont volt a piac kialakításánál a környezettel, sétánnyal való harmonikus kapcsolat. 68 új árusítóasztalt telepítenek, valamint négy üzlethelyiséget létesítenek, ezenfelül a szükséges kiszolgáló helyiségek és szociális helyiségek is kiépülnek (pl.: piacfelügyeleti iroda, raktár, vizesblokk). Az épület akadálymentes megközelítése és az épületen belül az akadálymentes közlekedés biztosított lesz, valamint akadálymentes parkoló és vizesblokk is létesül.


A piac biztonságos működése érdekében kamerarendszert telepítenek, valamint éjszakára a piac területe zárható lesz. A gazdaságos üzemeltetés érdekében napelemes rendszert is kiépítenek. A fejlesztés eredményeképpen a jelenleg nem megfelelő környezetben működő piac kulturált, a mai kor igényeit kielégítő, a jogszabályoknak megfelelő környezetben üzemelhet. A piac kiváló elhelyezkedése garantálja kihasználtságát és hosszú távú működését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.