EUR: 317,90 Ft
CHF: 280,64 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Műsoron kívüli show-műsorok aratnak a neten

Versenyen kívüli számokról készült videók aratnak a világhálón. Eddig a svájci szabad stílusú sícsapat agymenései és az észak-koreai szurkoló lányok ideológiailag is megalapozott biztatása a legnépszerűbb. 

Az esélyesek nyugalmával szórakoznak a svájciak. Könnyen mulathatnak, az eddigi téli játékokon 50 aranyérmet szereztek, s nyilván ezúttal sem térnek haza üres kézzel, így azt is megengedhetik maguknak, hogy a jamaicai bobcsapatot utánozva raklapszállítóval (békával) versenyezzenek, míg Fabian Bösch a mozgólépcső használatának alternatív módozatára világított rá. Az Instagramra feltöltött svájci rövidfilmek aratnak, igaz, már az olimpiai felkészülés időszakában sem kellett a szomszédba menniük némi komolytalanságért.


Az észak-koreai lányok csasztuskázásra hajazó szurkolása sem akármilyen produkció. Szigorúan egyszerre mozog a nézőtéren a csapat, és énektudásuk sem hagy semmiféle kívánnivalót maga után. Azért egy szigorú faarcú ügynököt a biztonság kedvéért a közelükbe ültettek. Mindenesetre Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének küszöbönálló phenjani látogatása a két Korea közötti fagyos kapcsolatok további enyhülését hozhatja.

Eddig 177 norovírusos fertőzést regisztráltak a phjongcshangi téli olimpián, de a sportolói küldöttségek nem érintettek. A múlt héten 1200 biztonsági embert különítettek el, mert közülük néhányan norovírussal fertőződtek. A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus miatt történtek megbetegedések a tavalyi londoni atlétikai világbajnokságon is az egyik hivatalos hotelben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

 • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

 • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.