EUR: 323,56 Ft
CHF: 283,32 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Műsoron kívüli show-műsorok aratnak a neten

Versenyen kívüli számokról készült videók aratnak a világhálón. Eddig a svájci szabad stílusú sícsapat agymenései és az észak-koreai szurkoló lányok ideológiailag is megalapozott biztatása a legnépszerűbb. 

Az esélyesek nyugalmával szórakoznak a svájciak. Könnyen mulathatnak, az eddigi téli játékokon 50 aranyérmet szereztek, s nyilván ezúttal sem térnek haza üres kézzel, így azt is megengedhetik maguknak, hogy a jamaicai bobcsapatot utánozva raklapszállítóval (békával) versenyezzenek, míg Fabian Bösch a mozgólépcső használatának alternatív módozatára világított rá. Az Instagramra feltöltött svájci rövidfilmek aratnak, igaz, már az olimpiai felkészülés időszakában sem kellett a szomszédba menniük némi komolytalanságért.


Az észak-koreai lányok csasztuskázásra hajazó szurkolása sem akármilyen produkció. Szigorúan egyszerre mozog a nézőtéren a csapat, és énektudásuk sem hagy semmiféle kívánnivalót maga után. Azért egy szigorú faarcú ügynököt a biztonság kedvéért a közelükbe ültettek. Mindenesetre Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének küszöbönálló phenjani látogatása a két Korea közötti fagyos kapcsolatok további enyhülését hozhatja.

Eddig 177 norovírusos fertőzést regisztráltak a phjongcshangi téli olimpián, de a sportolói küldöttségek nem érintettek. A múlt héten 1200 biztonsági embert különítettek el, mert közülük néhányan norovírussal fertőződtek. A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus miatt történtek megbetegedések a tavalyi londoni atlétikai világbajnokságon is az egyik hivatalos hotelben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.