EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Muszlimbarát párt lett a Jobbik

A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögött rendre látszik az arab világhoz való vonzódás. Most például a Jobbik egyik alapszervezetének elnökéről derült ki, hogy nemcsak muszlimbarát, de Soros Györgynek is nagy rajongója. Eközben hazugságon kapták Vona Gábor pártelnököt.

Muszlim arabokkal barátkozik, az iszlámot sem tartja veszélyesnek, és csak nevet Soros György menekültbetelepítési programján Kovács Krisztián, a Jobbik tapolcai alapszervezetének elnöke. Elképesztő Facebook-bejegyzéseit küldte el egy ismerőse a Pesti Srácoknak, aki megunta Kovács Soros-imádatát és arab nyelvű megosztásait. A portál felhívta Kovács Krisztiánt, aki nem is tagadta nézeteit.


– Bejártam az arab világot, és nem az a véleményem, amit hallani szeretnének. Én ebben a formában azt sem hiszem el, hogy Soros György veszélyes lenne, mint ahogy a kormány azt kommunikálja – fogalmazott a jobbikos elnök.

Kovács olyannyira rajong Soros Györgyért, hogy decemberben profilképét is a milliárdos arcképére cserélte a Facebookon. Kovács egyébként 2007-től évekig dolgozott autószerelőként Irakban. Megtanult arabul, és jókora muszlim baráti kört épített ki. Facebook-bejegyzéseit is szemmel láthatóan főként arabok lájkolják, kommentelik, akiknek ő maga is arabul válaszol. Rendszeresen tart kapcsolatot muszlimokkal, és nem csak a közösségi portálon.


Vona Gábor, a Jobbik elnöke
MTI Fotó: Kovács Attila

Ez persze nem meglepő, hiszen pártelnöke, Vona Gábor is nagy rajongója az iszlámnak. A politikus törökországi útja során Allah mellett is hitet tett, máskor az iszlámot az emberiség utolsó védőbástyájának nevezte, de az is kiderült, hogy egy isztambuli bazár falán lóg az arcképe. A legdöbbenetesebb eset mégis az lehetett, hogy 2010-ben Vona az ajkai jobbikosokkal ünnepelte az „arab–magyar barátság napját”, mindezt szeptember 11-én, a New York-i terrortámadás évfordulóján.

A Jobbik elnöke eközben jókorát hazudott. Vona Gábor ugyanis sajtótájékoztatón azt állította, hogy az elmúlt időszakban többször járt a Mátrai Erőműben, a társaság viszont hivatalos válaszban cáfolta Vona állítását. A pártelnök még a látogatások évszámaira sem emlékszik, de biztos benne, hogy az erőmű téved.

A sajtótájékoztatót követően, Vona állítása kapcsán a Kékes Online hivatalos megkereséssel fordult a Mátrai Erőműhöz. A válaszból kiderül, hogy Vona ebben a választási ciklusban nem többször, hanem mindössze egyetlen alkalommal, közel három éve, még 2015-ben járt az erőműben.

 

Durva poén

„Levágtuk a felcsúti csüngőhasút!” – írta a Facebookon Horváth Gábor Ferenc, Cegléd jobbikos önkormányzati képviselője a hétvégén. A bejegyzéshez a Pesti Srácok szerint egy képet is posztolt, amelyen barátaival egy megölt disznó fölött vigyorognak jókedvűen, a lepörzsölt állat testére pedig a „Victor” feliratot írták. Nemrég egyébként a jobbikos lakájmédia, az N1TV Facebook-oldalán szintén a miniszterelnök megölésével viccelődtek.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek