2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb IV.kerület

Nagyító alatt

Érdekes és nem mindennapi kiállítás nyílt a Polgár Centrum – Újpesti Galériában. A Magyar Miniatűr Műhely tárlatán egy miniatűr világ tárul a látogatók elé.

A Magyar Miniatűr Műhely Újpesten alakult 2014 tavaszán. Tagjai hosszú évek óta készítettek miniatűr tárgyacskákat, bútorokat, állatokat, növényeket, ételeket, ruhácskákat, amelyekből művészi elrendezésű jelenetek születtek. Az ország különböző településein élő alkotók – blogok, honlapok böngészése során – az internet segítségével találtak egymásra. A személyes találkozón határozták el, hogy – a világháló vagy a nyomtatott sajtó lehetőségein túl – „élőben”, kiállításokon is bemutatják alkotásaikat, hogy azokat minél többen megismerhessék.


Íme nagypapa dolgozó szobája – kicsiben ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mert igen, a nagyító alatt életre kel a parányi világ. Apró tündérek, állatok, élethű babaházak bútorai közt megbújó mindennapi tárgyak, ételek vagy éppen ruhácskák mesélnek arról az angyali türelemről és boszorkányos ügyességről, amellyel barkácsoló mestereik – a Magyar Miniatűr Műhely tagjai – megálmodták és megalkották őket. Egyéni, kreatív ötletek alapján, változatos anyagokból, kézügyességet és kitartást próbára tevő technikával születnek meg a parányi tárgyak, figurák, hogy melegséget árasszanak, jókedvre derítsék csodálóikat – felidézve egy olyan mesevilágot, amely örömmel tölti el mindannyiunk szívét.

 

Kapcsolódó Cikkek