EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb IV.kerület

Nagyító alatt

Érdekes és nem mindennapi kiállítás nyílt a Polgár Centrum – Újpesti Galériában. A Magyar Miniatűr Műhely tárlatán egy miniatűr világ tárul a látogatók elé.

A Magyar Miniatűr Műhely Újpesten alakult 2014 tavaszán. Tagjai hosszú évek óta készítettek miniatűr tárgyacskákat, bútorokat, állatokat, növényeket, ételeket, ruhácskákat, amelyekből művészi elrendezésű jelenetek születtek. Az ország különböző településein élő alkotók – blogok, honlapok böngészése során – az internet segítségével találtak egymásra. A személyes találkozón határozták el, hogy – a világháló vagy a nyomtatott sajtó lehetőségein túl – „élőben”, kiállításokon is bemutatják alkotásaikat, hogy azokat minél többen megismerhessék.


Íme nagypapa dolgozó szobája – kicsiben ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mert igen, a nagyító alatt életre kel a parányi világ. Apró tündérek, állatok, élethű babaházak bútorai közt megbújó mindennapi tárgyak, ételek vagy éppen ruhácskák mesélnek arról az angyali türelemről és boszorkányos ügyességről, amellyel barkácsoló mestereik – a Magyar Miniatűr Műhely tagjai – megálmodták és megalkották őket. Egyéni, kreatív ötletek alapján, változatos anyagokból, kézügyességet és kitartást próbára tevő technikával születnek meg a parányi tárgyak, figurák, hogy melegséget árasszanak, jókedvre derítsék csodálóikat – felidézve egy olyan mesevilágot, amely örömmel tölti el mindannyiunk szívét.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.