2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Tatabánya

Nagylelkű adomány a hidegben

Huszonöt tatabányai család számára biztosít a hideg időszakra elegendő tüzelőt a városban épp negyedszázada működő Carbonex Kft.

A Carbonex Kft. országos szinten szállít szenet, az elmúlt 10 évben pedig tűzifát is. A tatabányai társaság egy jótékonysági felajánlással indította a februárt: 25 családnak biztosít a hideg időszakra tüzelőanyagot, köztük tizenöt rászoruló család szenet, míg tíz tűzifát kap.


Schmidt Csaba polgármester (balra) és Bódi Dezső, a Carbonex Kft. ügyvezetője

Huszonöt családnak jut ingyenesen a hideg időszakra a tüzelőanyagból

– Jelen pillanatban ennyi felajánlásra nyílt lehetőségünk, és ezzel szeretnénk hagyományt teremteni – tudtuk meg Bódi Dezsőtől, a Carbonex Kft. ügyvezetőjétől. – Sokat gondolkoztunk, hogy mikor segítsünk. Adta volna magát a karácsony előtti időszak, de úgy éreztük, mi inkább ezt követően, az év elején szeretnénk segítő kezet nyújtani a nehéz helyzetben lévőknek.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszönete mellett elmondta, hálás, hogy egyre több társaság segít a rászorulóknak, és reméli, más vállalkozásnak is példaértékű lesz a Carbonex adománya.

– Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a több lehetőség több kötelezettséget is jelent – hangsúlyozta a városvezető. – Sok hátrányos helyzetű család szénnel vagy fával fűt, számukra ez a következő egy-két hónapban hatalmas segítség lehet. A Carbonex Kft. társadalmi felelősségvállalása tiszteletre méltó és követendő példa. Biztos vagyok benne, hogy az adományuk jó helyre került, és sok családot tettek vele nagyon boldoggá.

A társaságnak korábban is voltak kisebb-nagyobb felajánlásai a rászorulók számára, az idei adomány értéke azonban meghaladja az egymillió forintot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.