2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szekszárd

Nagyszabású projekt a korai iskolaelhagyás megelőzéséért

Pont Ott Party. Felvételi ponthatárok kihirdetése az Info parkban. 2016.07.26 Fotó: Csudai Sándor
fiatalok, ponthatár, felsőoktatás, főiskola, egyetem, diák, tanulás, buli.

A korai iskolaelhagyás megelőzését támogató projekt indul a Szekszárdi Szakképzési Centrum intézményeiben. A program arra hivatott, hogy az Európa 2020 stratégia oktatási célkitűzésével összhangban a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát csökkentse, a tagintézmények kulcskompetencia-fejlesztő tevékenységét támogassa, az alapkészségek fejlesztését segítő eszközrendszert alkalmazzon, a nevelés eredményességét javítsa, valamint az iskolai teljesítményt növelje az egész életen át tartó tanulásra való képesség érdekében – áll az intézmény közleményében.
A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, költségvetése 550 millió forint. A projekt közvetlen célja a szakképző intézményekből lemorzsolódó diákok arányának 10 százalék alá csökkentése. A projekt keretében megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a képzés hatékonyságának és eredményességének javításához, a tagintézményekben tanulók végzettségi szintjének és továbbtanulási esélyeinek növeléséhez. A centrum és a tíz tagintézmény vezetőit, pedagógusait készíti fel arra, hogy a korai iskolaelhagyás okait helyzetelemzés keretében közösen feltárják, előkészítsék a módszertani fejlesztések, illetve a máshol bevált jó gyakorlatok adaptálását.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.