2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Eger

Nálunk járt az izraeli nagykövet

Egerbe látogatott a napokban Izrael magyarországi nagykövete, Yossi Amrani. A diplomata megtekintette az Érseki Palotát, a Bazilikát és a várat, valamint informális találkozón vett részt az egri Városházán, Habis László polgármester irodájában.

Habis László, Eger polgármestere a nagyköveti látogatás kapcsán elmondta: – A nagykövet a beszélgetés során kifejtette, hogy sokszínű és értékes városnak tartja Egert. Mint fogalmazott, lenyűgözi, hogy egy 54 ezer lakosú városban ennyi szellemi és kulturális érték, turisztikai vonzerő és emellett meghatározó gazdasági potenciál összpontosuljon. Yossi Amrani jelezte, hogy néhány hónap múlva ismét szeretne Egerbe látogatni, s ennek kapcsán közreműködésemet kérte. A cél az, hogy következő találkozásunk alkalmával olyan egri gazdasági szereplőkkel is találkozhasson, akik érdekeltek lehetnek az izraeli üzleti együttműködésekben. Beszélgetésünk során elsősorban az egészségipar és a víziközmű-szolgáltatás került előtérbe.


Yossi Amrani az egri várban lévő kiállításokat is megtekintette

 

Habis László elárulta, Yossi Amrani a beszélgetés során kiemelte, hogy az Eszterházy Károly Egyetemmel is szeretné felvenni a kapcsolatot, hogy elinduljon a közös gondolkodás a fiatalokat érintő, valamint a kutatási és kulturális együttműködések kapcsán. Eger polgármestere ígéretet tett arra, hogy segíteni fogja a kapcsolatfelvételt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.