EUR: 321,31 Ft
CHF: 284,09 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Tapolca

Napelemek kerülnek sümegi közintézményekre

132 millió forintból négy közintézményben végeznek energetikai korszerűsítést Sümegen. Az épületekre napelemek kerülnek, a nyílászárókat kicserélik, valamint szigetelnek is. A munka napokon belül megkezdődik és két hónapig tart.

/Fotó: MTI – Mészáros János

– Az általános iskola, a gimnázium, az óvoda és az idősek otthona energetikai korszerűsítése a fenntarthatóság javításáról szól – mondta Sümeg polgármestere. – Egy ilyen intézmény rezsije ugyanis minden évben több millió forint, amiből jelentős összeget lehet megspórolni a napelemek felszerelésével, az ablakok cseréjével és a szigeteléssel – tette hozzá Végh László. Rámutatott, hogy az iskolákra és az óvodára áprilisig felszerelendő napelemek teljes egészében biztosítani fogják az intézmények energiaszükségletét.

Itt azonban nem áll meg a fejlődés: aki Sümegre érkezik, az bizony kapkodhatja a fejét, hiszen mindenhol építkezésekkel találkozik. 108 millió forintból új rendelő épül, valamint teljesül végre a sümegiek régi vágya: megnyit a tanuszoda. Ennek köszönhetően a gyerekeknek nem kell majd átjárniuk a közeli településekre úszásoktatásra.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek