2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Tapolca

Napelemek kerülnek sümegi közintézményekre

132 millió forintból négy közintézményben végeznek energetikai korszerűsítést Sümegen. Az épületekre napelemek kerülnek, a nyílászárókat kicserélik, valamint szigetelnek is. A munka napokon belül megkezdődik és két hónapig tart.

/Fotó: MTI – Mészáros János

– Az általános iskola, a gimnázium, az óvoda és az idősek otthona energetikai korszerűsítése a fenntarthatóság javításáról szól – mondta Sümeg polgármestere. – Egy ilyen intézmény rezsije ugyanis minden évben több millió forint, amiből jelentős összeget lehet megspórolni a napelemek felszerelésével, az ablakok cseréjével és a szigeteléssel – tette hozzá Végh László. Rámutatott, hogy az iskolákra és az óvodára áprilisig felszerelendő napelemek teljes egészében biztosítani fogják az intézmények energiaszükségletét.

Itt azonban nem áll meg a fejlődés: aki Sümegre érkezik, az bizony kapkodhatja a fejét, hiszen mindenhol építkezésekkel találkozik. 108 millió forintból új rendelő épül, valamint teljesül végre a sümegiek régi vágya: megnyit a tanuszoda. Ennek köszönhetően a gyerekeknek nem kell majd átjárniuk a közeli településekre úszásoktatásra.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.