2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tapolca

Napelemek kerülnek sümegi közintézményekre

132 millió forintból négy közintézményben végeznek energetikai korszerűsítést Sümegen. Az épületekre napelemek kerülnek, a nyílászárókat kicserélik, valamint szigetelnek is. A munka napokon belül megkezdődik és két hónapig tart.

/Fotó: MTI – Mészáros János

– Az általános iskola, a gimnázium, az óvoda és az idősek otthona energetikai korszerűsítése a fenntarthatóság javításáról szól – mondta Sümeg polgármestere. – Egy ilyen intézmény rezsije ugyanis minden évben több millió forint, amiből jelentős összeget lehet megspórolni a napelemek felszerelésével, az ablakok cseréjével és a szigeteléssel – tette hozzá Végh László. Rámutatott, hogy az iskolákra és az óvodára áprilisig felszerelendő napelemek teljes egészében biztosítani fogják az intézmények energiaszükségletét.

Itt azonban nem áll meg a fejlődés: aki Sümegre érkezik, az bizony kapkodhatja a fejét, hiszen mindenhol építkezésekkel találkozik. 108 millió forintból új rendelő épül, valamint teljesül végre a sümegiek régi vágya: megnyit a tanuszoda. Ennek köszönhetően a gyerekeknek nem kell majd átjárniuk a közeli településekre úszásoktatásra.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.