2018. november 18., vasárnap
Jenő

Életmód

Ne vásároljon, fogadjon örökbe! – Bemutatkoznak a fajtamentők 2. rész – Boxer

Ha valaki fajtatiszta kutyát szeretne, annak is érdemes körülnéznie az örökbefogadható állatok között. Magyarországon ma már számtalan fajtamentő szervezet tevékenykedik. Alábbi sorozatunkban ezeket a szervezeteket szeretnénk bemutatni. Célunk, hogy megkönnyítsük az álomgazdik és árva ebek egymásra találását.

Ezúttal a boxer fajtamentés mutatkozik be, mely a Noé Állatotthon Alapítvány tagcsoportjaként tevékenykedik.


A fajtáról

A boxer zord külseje bizony nagyon is érző és vidám szívet takar: aki ezt a fajtát választja, felkészülhet arra, hogy sohasem fog unatkozni. A boxer évei múlásával sem veszít a játékosságából, szeret labdázni, a gyermektársaságot pedig kifejezetten élvezi. Más kutyákkal és kisállatokkal könnyedén össze lehet szoktatni, rendkívül okos és gyorsan tanul. Feleslegesen soha nem ugat, így társasházban lakóknak is ideális négylábú barátja lehet. Kerti kutyának kevésbé alkalmas: egyrészt a házőrzés  nem erős oldala, másrészt imádja az ember közelségét, a kertben csak akkor szeret lenni, ha a kétlábú falkája is kint múlatja az idejét.


Fotó: Profimedia, Alamy

Nem csak a mozgásigénye, az esze is rengeteg foglalkozást igényel. Ha fizikai és szellemi étvágyát nem elégítik ki, akkor bizony könnyen tölti ki feles energiáját a lakás bútorain. Szívesen labdázik azonban, így az apportozás jó módja lehet a fölös energiái levezetésének. Aki kevésbé aktív életet él, annak az idősebb boxereket ajánlhatjuk meleg szívvel: bármilyen korban könnyen alkalmazkodnak az új környezethez, cserébe némi szeretetért, simogatásért. Jókedvüket megőrzik, de kevesebb mozgással is beérik.

Fotó: Profimedia, Alamy

Az örökbefogadás menete

A Noé Állatotthon Alapítvány oldalán található a boxer fajtamentés csoportja, az örökbefogadásra váró állatok fotója és az információk a honlapon találhatóak. Minden kutyánál meg van adva az elérhetőség, amelyen továbbiakat tudhat meg a gazdijelölt az árva boxerről. Nyílt nap szombatonként van, ilyenkor az örökbefogadó személyesen találkozhat kinézett kutyával, de igény esetén további boxerekkel is megismerkedhet. A fajtamentő szakemberei örömmel segítenek a megfelelő kutya-gazda páros egymásra találásában.

Fotó: Profimedia, Ardea

Ha kölcsönös a szimpátia, a fajtamentők személyesen viszik ki a kiválasztott állatot a leendő otthonába, az ország bármely pontjára. Minden boxer oltva, chipezve, ivartalanítva kerül új lakhelyére.

Az örökbefogadás költségei

A boxer fajtamentőknél egyáltalán nincs kötelező költség, úgy vélik épp elég plusz kiadással jár egy négylábú családtag érkezése a családba. Mivel azonban alapítványként tevékenykedenek, természetesen minden adományt örömmel fogadnak, hiszen a pénzből újabb mentésre váró boxernek adhatnak esélyt egy új, boldog, gazdis életre.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Ne vásároljon, fogadjon örökbe! Bemutatkoznak a fajtamentők – 1. rész – Agarak

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.