2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Sport

Negyedik lett a női váltó

Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang a negyeddöntőbe jutott 500 méteren. Ezúttal sem esés, sem kizárás nem szólt közbe, csak Knoch Viktor kiesése rontott az összképen. A női váltó a B döntőben második lett, így biztosan pontszerző.

Szakértő lett az egyszeri tévénéző az elmúlt napokban a rövidpályás gyorskorcsolyázásban: szidja a bírókat, a lökdösődő versenyzőket, és szurkol a mieink sikeréért. Knoch Viktorért azonban hiába, a negyedik olimpiáján szereplő pécsi versenyző továbbjutást érő helyen ment, az utolsó előtti kanyarban azonban megbotlott és elesett. Mint később elmondta, ezt ő szúrta el.
A fiatalabbik Liu testvér szerencsére simán továbblépett, míg bátyjának, a két évvel ezelőtti világbajnok Liu Shaolinnak már nehezebb dolga volt, mégis megbirkózott a feladattal, és a négyszeres világbajnok kínai Han Tien-jüt megelőzve elsőként zárta futamát. Igaz, a neheze még hátravan.


A női váltó a B döntőben volt érdekelt, és a Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású négyes a 3000 méteres távon nem okozott csalódást, a hollandok mögött a második helyen zártak. Az igazi ünneplés az A döntőig váratott magára, amikor kiderült, hogy a Koreai Köztársaság célfotóval győzött, ám a mögöttük záró kínaiakat és kanadaiakat kizárták, így a magyar lányok a negyedik helyre léptek előre, és a hollandoké lett a bronzérem.
Ez a harmadik magyar pontszerzés Phjongcshangban, Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Megvédte Pogbát az ügynöke

  Megvédte Pogbát az ügynöke

  Megvédte Paul Pogbát az ügynöke, Mino Raiola. A Manchester United francia világbajnoka nem volt éppen csúcsformában a Brighton ellen 3-2-re elveszített meccsen.

 • Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

  Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

  Már-már az 1985-ös UEFA-kupa-menetelést idéző hangulatban vannak a fehérváriak. Akkor olyan gigászokat ejtettek ki, mint a PSG vagy a Manchester United, ma „csak” az AEK Athént kell(ene) legyűrni.

 • Meghódította a világot a teqball

  Meghódította a világot a teqball

  Az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az egy éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon.

 • Távozott a Fraditól Doll

  Távozott a Fraditól Doll

  Hivatalos honlapján jelentette be a Ferencváros, hogy távozik posztjáról Thomas Doll, a labdarúgócsapat német vezetőedzője.