EUR: 321,69 Ft
CHF: 283,91 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Sport

Negyedik lett a női váltó

Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang a negyeddöntőbe jutott 500 méteren. Ezúttal sem esés, sem kizárás nem szólt közbe, csak Knoch Viktor kiesése rontott az összképen. A női váltó a B döntőben második lett, így biztosan pontszerző.

Szakértő lett az egyszeri tévénéző az elmúlt napokban a rövidpályás gyorskorcsolyázásban: szidja a bírókat, a lökdösődő versenyzőket, és szurkol a mieink sikeréért. Knoch Viktorért azonban hiába, a negyedik olimpiáján szereplő pécsi versenyző továbbjutást érő helyen ment, az utolsó előtti kanyarban azonban megbotlott és elesett. Mint később elmondta, ezt ő szúrta el.
A fiatalabbik Liu testvér szerencsére simán továbblépett, míg bátyjának, a két évvel ezelőtti világbajnok Liu Shaolinnak már nehezebb dolga volt, mégis megbirkózott a feladattal, és a négyszeres világbajnok kínai Han Tien-jüt megelőzve elsőként zárta futamát. Igaz, a neheze még hátravan.


A női váltó a B döntőben volt érdekelt, és a Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású négyes a 3000 méteres távon nem okozott csalódást, a hollandok mögött a második helyen zártak. Az igazi ünneplés az A döntőig váratott magára, amikor kiderült, hogy a Koreai Köztársaság célfotóval győzött, ám a mögöttük záró kínaiakat és kanadaiakat kizárták, így a magyar lányok a negyedik helyre léptek előre, és a hollandoké lett a bronzérem.
Ez a harmadik magyar pontszerzés Phjongcshangban, Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  2019 január 20-án ismét Magyarországra érkezik a fedett pályás ügyességi motoros világbajnokság. Ez alkalommal a több szakaszból álló X-Trial motorverseny első futamát rendezik meg Budapesten – majd Barcelona, Marseille, Moszkva és Costa Rica állomások következnek.

 • Hazatér a Vidi

  Hazatér a Vidi

  Három év után hazatér a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő MOL Vidi FC, amelynek megújult stadionját az Újpest elleni szerdai bajnoki mérkőzéssel avatják fel.

 • Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Manny Pacquiao röhögőgörcsöt kapott, amikor farkasszemet nézett Adrian Bronerrel. A két öklöző január 19-én Las Vegasban találkozik a ringben, amikor is a WBA váltósúlyú vb-övéért harcolnak.