EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Debrecen

Nem futballozhat tovább a Loki kapusa

Mindig szomorú dolog, ha egy sportoló aktív pályafutásának idő előtti befejezésére kényszerül. Különösen akkor, ha arra egészségi állapota miatt kerül sor. Sajnos így járt a DVSC középpályása, dr. Horváth Zsolt, aki egy éve kényszerült szegre akasztani a stoplist egy bakteriális fertőzés miatt, s most így járt Novota János, a Loki kapusa is.  

A most 35 éves Novota János 2017 nyarán érkezett a DVSC-hez, és kötött kétéves szerződést a klubbal, amit a jelen állás szerint már nem tud kitölteni. Novota rögtön Debrecenbe érkezése után megsérült egy edzőmeccsen, később azonban formába jött. Ugyanakkor a legtöbb meccsen Nagy Sándor védte a Loki kapuját. Novota János nem tudta elkezdeni a felkészülést a DVSC csapatával, mivel az edzéseket megelőző vizsgálatok olyan eredménnyel zárultak, hogy a kapusnak be kell fejeznie a pályafutását – közli a klub honlapja. A részletekre nem derül fény, hogy milyen problémával küzd a magyar nemzetiségű szlovák válogatott kapus, azt nem tudjuk.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A DVSC keresi Novota utódját. Tomas Kosicky személyében jelenleg is egy szlovák válogatott kapust tesztel, aki már pályára is lépett a Kisvárda elleni második felkészülési mérkőzésen, végig ő védett (az elsőt 1-0-ra nyerte a Loki, a második meccs 3-3 lett). A 31 éves Kosicky értéke a transfermakt.de szerint 350 ezer euró, s szabadon igazolható. Karrierjét az Inter Bratislavában kezdte, legutóbb a Hapoel Ra’anana játékosa volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.