2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Hódmezővásárhely

Nem trendi, nem szelfi, nem heppi

A címben szereplő hat szóval jellemezte – zseniálisan – Markos Anna fotográfus képeit édesapja, aki szintén fotós. A fiatal alkotó Bolyongás című tárlata anyagában fogta össze a „nemlét peremén táncoló” figuráit, témáit a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban.

Markos Anna fotográfusnak a hódmezővásárhelyi volt a második, önálló tárlata

„Szerintem mindenkinek egy kicsit piszkálja a fantáziáját, hogy mi lesz velünk a halál után” – fogalmaz Markos Anna fotográfus, miközben képeiről beszélgetünk. Anna fotóin rendre megjelenik az elmúlás, a funkcióvesztés momentuma vagy akár a halál is egy-egy természeti képben. Döglött hal, kidőlt fa, furcsa, nem megszokott környezetbe helyezett babák, amelyek sötét angyaloknak is beillenének.


Mint ahogy saját alkotásaival kapcsolatban megfogalmazta, a köznapi értelemben véve kevésbé szép dolgokat szokott fényképezni. A képek komponálásának köszönhetően ezek a „nem szép” tárgyak, témák is széppé válnak. Ezt Dömötör Mihály fotóművész megnyitóbeszédében azzal egészítette ki, hogy a Szent Ágoston-i értelemben válnak azzá, hiszen „a szépség az igazság ragyogása”.

Külön kis csoportba rendezve megjelennek a tárlaton a babák, a szegedi zsidó temető, Mártély, illetve a Móra Ferenc Múzeumnak készített tárgyfotói is.

Anna sokféle témát mutat be Hódmezővásárhelyen, szinte mindent, ami érdekli őt, ami jelenleg foglalkoztatja

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.