2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Sopron

Nem unatkozik Papp Attila

Több komoly szerep is vár a közeljövőben Papp Attilára. A Soproni Petőfi Színház tehetséges művésze a teátrum mellett a helyi könnyűzenei életben is gyakran feltűnik.

– Javában zajlanak az Ármány & szerelem próbái. Hogy készülsz a premierre?
– Valóban belevetettük magunkat egy nagyszabású és rendkívül izgalmas próbafolyamatba. Már most izgatott vagyok az előadás kapcsán! A legfőbb feladataim jelenleg a dalok megtanulása, felépítése, emellett táncpróbák folynak. Van bennük részem jócskán. Egyébként Sárdy Barbara történetéhez Papp Gyula zeneszerző blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat, melyeknek szövegét Demjén Ferenc szerezte.


Papp Attila a darab olvasópróbáján
Fotó: Torma Sándor

– Mit kell tudni a szerepedről?
– A Ferdinándot játszó színészt alakítom. Nem véletlenül fogalmaztam így: az előadás valamennyi szereplőjének kettős szerepet kell megformálnia, hiszen egy előadáson belüli előadás is zajlik! Egy vidéki társulat Schiller közismert műve alapján kíván egy rockoperát színpadra állítani. Ennek a próbafolyamatnak láthatjuk viszontagságait, esetlenségeit és sikereit, valamint a színészek magánéletébe is betekintést nyerünk. Karakterem Ferdinándként a fiatal szerelmes szerepébe bújik. A Ferdinándot és Lujzát alakító két színész azonban a rockoperán kívül is egy pár, így privát életük is beleszól a főpróbába.

Papp Attila jelenleg három zenekarban is feltűnik
Fotó: Torma Sándor

– Milyen a társaság?
– Kimondottan élvezem a munkát a nagyszámú alkotói csapattal! Társulatunk szinte valamennyi tagja szerepel a darabban és még vendégeink is vannak. A partnerem, Lujza szerepében Békefi Viktória látható, valamint Füredi Nikolett, Szomor György, Kósa Zsolt és Galkó Balázs ugyancsak feltűnnek az előadásban. Ugyanakkor a teljes tánckar, egy zenekar is a színpadon áll, illetve a háttérben dolgozó munkatársak szintén felbukkannak! A rendező pedig Pataki András.
– Mi vár még rád az évad hátralévő részében?
– Sok-sok szép pillanatot remélek ettől a darabtól, és természetesen a további előadásoktól. Március 14-én például lesz egy különleges színpadi játék, a Mindörökké Júlia. Nyáron pedig a Fertőrákosi Barlangszínházba is ellátogatunk új produkciók kapcsán.
– Mi tölti ki még az életedet?
– A színházi elfoglaltságok mellett a zenélés sem maradhat ki az életemből. A Papp-Sárdy NBB, a Passion Project, és egy most alakuló formáció, a Local Vintage Company tagjaként sem unatkozom.


Papp Attila a készülő Ármány & szerelem című darabban Ferdinándot alakítja.

 

 

Három zenekar tagjaként is feltűnik a színpadon Papp Attila.

 

A Papp Gyula–Demjén Ferenc–Sárdy Barbara Ármány & szerelem című rockzenés játék premierjét február 24-án tartják a Soproni Petőfi Színházban Pataki András rendezésében.

Papp Attila a könnyűzenében is mozog
Fotó: PA

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.