2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Nem vesznek fel hitelt

Elkészült Székesfehérvár 2018. évi költségvetésének tervezete – jelentette be február 2-án Cser-Palkovics András polgármester és Bóka Viktor jegyző. Idén csúcsot dönt a városi iparűzési adó.

A tervezet szerint a költségvetés rekordnagyságú főösszege meghaladja a 70 milliárd forintot. Az iparűzési adó rekordot dönt: 16 milliárd forinttal tervezik, s közel 4,4 milliárdos lesz az uniós támogatás. Az önkormányzatnak a korábbi 1,5 milliárd helyett 2,96 milliárd forintot kell a központi költségvetésbe szolidaritási hozzájárulásként befizetni – ez majdnem pontosan annyi, mint amennyit azok után a korábban felvett hitelek után kellene fizetni, amelyeket pár éve az állam átvállalt.


A parkolóhelyek létesítése lesz az egyik fő cél idén Fotó: ÖKK

38,6 milliárd forintot fejlesztésekre, felújításokra, 28,6 milliárdot városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordít az önkormányzat, hitelvelvételt nem, közel 3 milliárdos tartalékképzést viszont terveznek.

A fejlesztések közül a városvezetők kiemelték az Ybl Miklós intézményfejlesztési, a Saára Gyula útfelújítási és a parkolófejlesztési programot, az orvosi rendelők felújítását célzó Kégl György Városi Egészségügyi Programot, a közbiztonsági tervet és egyéb, a szociális, az oktatási, a kulturális-közművelődési területeket érintő, minden városrészben megjelenő fejlesztéseket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.