EUR: 318,16 Ft
CHF: 280,73 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Debrecen

Nemzetközi elismerést kapott Debrecen

A világszerte meghatározó, nemzetközi, gazdasággal és pénzügyekkel foglalkozó napilap, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó egysége, az fDi Intelligence szerint a kategóriájában a legkiemelkedőbb tőkevonzási stratégiával Debrecen rendelkezik, ezért 2018–2019-ben „A jövő európai városa” címet viselheti – számolt be minderről sajtótájékoztatón Papp László polgármester és Kósa Lajos miniszter.

Működőtőke-vonzási stratégiája alapján Debrecen végzett az első helyen kategóriájában, brit, bolgár, cseh, szerb és finn városokat megelőzve. A polgármester hangsúlyozta: – A díj visszaigazolja az elmúlt évek gazdaságfejlesztési törekvéseit, mégpedig nemzetközi szinten.


Magyar város még soha nem nyert ebben a megmérettetésben; korábban Miskolc negyedik, Budapest pedig egyszer harmadik helyezett lett a maga kategóriájában. Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte: Debrecen olyan városokat előzött meg, mint Eindhoven, Linz vagy Belfast, Debrecen sikere egyben Magyarország sikere is. A jövő európai városa cím elnyerése igazolja az elmúlt három év gazdaságfejlesztési stratégiáját. A megyeszékhely életében 2014 és 2017 októbere között mintegy 200 milliárd forintnyi működő tőke jelent meg, ebből 130 milliárd külföldi; betelepülő vagy már itt tevékenykedő cégektől. Mindez több mint 4 ezer új munkahelyet teremtett – összegzett Papp László polgármester pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a brit szaklap elismerése a befektetésösztönzés és tőkevonzás területén értékelte kiemelkedőnek Debrecen stratégiáját. – Ez a cím azt is jelzi, hogy a megyeszékhely immár jól látható Európa térképén.

A Debrecen Forest Office irodaépület projekt is bemutatkozik Cannes-ban

 

Kósa Lajos gratulált a városnak, elmondta: sikeres Magyarország nélkül nincsenek sikeres városok, és a települések sikere elengedhetetlen az országéhoz. Úgy véli, a díj elnyerése alátámasztja a vidéki nagyvárosok fejlesztésére irányuló kormányzati szándékot, mely a Modern Városok Programban fogalmazódik meg, s mely Debrecen esetében jelentős mértékben tartalmaz innovációs és ipari fejlesztéseket. A díjat március 13-án, a franciaországi Cannes-ban, a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán veszik majd át a város képviselői, ahol Debrecen a Forest Office irodaépület-projekttel és a repülőtér környéki fejlesztési programokkal mutatkozik be.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.