EUR: 317,87 Ft
CHF: 280,52 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Extra

Nevetgélt a rendőrök tragédiáján P. László

Bár visszatértek a munkába a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök, az egyikük hátába fúródott szöget még mindig nem operálták ki az orvosok – derült ki a Fővárosi Törvényszék tegnapi tárgyalásán. A robbantással gyanúsított P. László arcán megbánásnak nyoma sem volt, mosolyogva hallgatta végig a tárgyalást.

Három maszkos kommandós bilincsbe verve, vezetőszáron kísérte be a Fővárosi Törvényszék üléstermébe a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. Lászlót. A 2016. szeptember 24-i robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrök közül elsőként V. Lászlót hallgatta meg a bíróság. Elmondta, a járőrözés egyik célja a migránsok ellenőrzése és az emberek biztonságérzetének erősítése volt. Kiderült, a két rendőr éppen háttal állt a Teréz körút 2. számú háznak, amikor a fal tövébe lerakott táska felrobbant. László a detonáció után eszmélve azt hitte, talán egy futballszurkoló viccből petárdát dobhatott feléjük, de a pusztítást látva rájött, itt annál többről, esetleg gázrobbanásról lehetett szó.


A Teréz körúti robbanásban megsérült rendőrök /Fotó: Virág Márton

„Nem éreztem fájdalmat, a társam pár méterrel odébb eszméletlenül feküdt a földön, a feje csúnyán megsérült. Nyöszörgött, miközben próbáltam elállítani a vérzését. Egy furcsa férfi mosolyogva kérdezte, hívjon-e mentőt” – idézte fel a szörnyű pillanatokat a rendőr, akinek a detonáció során szétrepülő szögek a bakancsán keresztül a lábába fúródtak, egy nyolccentis szög pedig a hátába, amelyet még mindig nem operáltak ki onnan. Járőrtársa, A. Szabina arról beszélt, hogy a robbanás során agysérülést szenvedett, amikor egy szög a fejébe fúródott, a lökéshullám pedig eltörte a csontjait. Mindkét rendőr gyógyulása csodaszámba ment, László már ismét az utcán járőrözik, Szabina egyelőre irodai munkát végez.

A Teréz körúti robbanásban megsérült egyik rendőr /Fotó: Virág Márton

A tárgyalást a robbantással gyanúsított P. László nevetgélése szakította félbe. „Meddig tart még ez az egész?” – kérdezte a látványosan unatkozó férfi a bíróságtól. P. László viselkedésében megbánásnak, együttérzésnek a szikráját sem lehetett felfedezni. A tárgyalás során még csak rá sem nézett a két áldozatra, akiknek az életét örökre megváltoztatta a robbanás. A szemtanúk, majd szakértők meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.


Nagymamája hisz az ártatlanságában

Én csak a tévéből és az újságokból értesültem arról, hogy elkezdődött az unokám, Laci bírósági pere – mondta a Lokálnak P. László nagymamája, Zsófi néni. – Felzaklat, ami vele történik, ezért a családom szándékosan nem oszt meg velem semmilyen új információt. Biztosan tudom, nem az unokám a Teréz körúti robbantó, mi nem ilyennek neveltük. Abban reménykedem, a bíróság majd kideríti az igazságot és felmenti őt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek