EUR: 321,69 Ft
CHF: 283,91 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Niedermüller Péter tartozásokat hagyott maga után, majd elmenekült Berlinből

Tetemes tartozásokat hagyott maga mögött Niedermüller Péter, amikor egyik pillanatról a másikra lelépett a berlini Humboldt Egyetemről. Egy ideig keresték, aztán megtalálták Pécsett – tudta meg az Origo.

Azóta pedig Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció alelnöke, egyben az Európai Parlament közismerten kvótapárti, Soros György szervezete által is támogatott képviselője. Berlini menekülése után azzal próbálta fedezni magát, hogy azt hazudta, súlyos beteg. Aztán kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz. Csak a tartozás és a menekülés – írja a portál.


Az Origo információi szerint a berlini Humboldt Egyetem egy meglehetősen felháborodott hangvételű levelet küldött szét a világ számos tudományos intézetének, amelyben Niedermüller Péter érthetetlen viselkedésére hívta fel a társszervezetek figyelmét.

A Wolfgang Kaschuba professzor, az Európai Néprajzi Intézet vezetője és Rolf Lindner professzor áltak jegyzett levél a Magyar Tudományos Akadémiához is eljutott, és hosszú ideig olvasható is volt a Néprajzi Kutatóintézet faliújságján. Ebben az olvasható, hogy Niedermüller Péter jelentős adósságokat hátrahagyva, bejelentés nélkül távozott Berlinből. Mindezt pedig azzal próbálta elsimítani, hogy az egyetem felé olyan információkat juttatott el, amelyek szerint ő súlyos beteg.


A Humboldt Egyetem 2006-os keltezésű leveléből kiderül, hogy Niedermüllert utoljára 2004 decemberében látták az egyetemen, és két év alatt sem tudták felvenni vele a kapcsolatot – ismerteti az Origo, aminek a teljes cikkéből az is megtudható, milyen fiurcsaságokat produkált még politikusként Niedermüller, akinről a levélben azt is írják, többé már nem a Humboldt Egyetem tagja, nem tartozik az Európai Etnológiai Intézethez és nem használhatja a professzori titulusáta .

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek