2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Sport Győr

Nincs baj, de javítaniuk kell a győri lányoknak!

Nem sikerült győznie a Győri Audi ETO KC-nek a legutóbbi BL-mérkőzésen, ahol a középdöntőben a CSM Bucuresti otthonában léptek pályára.

Sok szurkoló kísérte el a győri lányokat a romániai mérkőzésre, ám sajnos nem örülhettek a győzelemnek. A győriek közül a német Anja Althaus és a brazil Eduarda Amorim sérülés miatt hiányzott, a csapat ennek ellenére az első félidő jelentős részében remekül játszott. A hazaiak a nyolcadik percben dobták első akciógóljukat, mégis szorossá tudták tenni az állást.


Tomori Zsuzsanna volt a Győr legjobbja Romániában.
Fotó: gyorietokc.hu

A szünet előtt ráadásul több mint öt percig nem dobott gólt a Győr, így 13-11-es hátrányba került. A második felvonásban többet hibázott a címvédő, ezért az utolsó negyedórában futnia kellett az eredmény után, amit a román bajnokcsapat kihasznált, és végül magabiztosan győzött, 28-22-re. A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a norvég Amanda Kurtovic volt, aki kilenc lövésből nyolc gólt dobott. A zöld-fehéreknél a legtöbb találatot Mörk érte el, a legjobban teljesítő játékos pedig a válogatott Tomori Zsuzsanna volt. A magyar csapat gólszerzői: Mörk 8, Tomori 7, Groot 3, Knedlikova, Hansen, Broch, Bódi 1-1.

Groot is kemény csatákat élt meg a CSM Bucuresti otthonában
Fotó: gyorietokc.hu

A győriek február 5-én, hétfőn folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében, amikor a dán Nyköbing FH együttesét fogadják hazai pályán, az Audi Aréna Győrben.


A csoport állása: 1. CSM Bucuresti 8 pont/5 mérkőzés, 2. Győri Audi ETO KC 6/5, 3. Rosztov-Don (orosz) 4/4 (94-91), 4. Nyköbing FH (dán) 4/4 (105-114), 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 2/4 (101-117), 6. Midtjylland (dán) 2/4 (84-102)

Kapcsolódó Cikkek