EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület

Nincs fennakadás, folytatódik a felújítás

Sikeresen befejeződött a korszerűsítési munkálatok első üteme a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályán. A magyar kormány 125 millió forintot biztosít a sürgősségi betegellátó osztály bővítésére, felújítására és korszerűsítésére. Az első fázisban nem volt fennakadás a betegellátásban − tájékoztatott a kórház.

A felújítás és bővítés során átalakítják a mentőbejárót, a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba. A személybejárót elválasztják a mentőkétől, új várókat, vizsgálókat és betegmegfigyelőket alakítanak ki. Kicserélik és korszerűsítik a klíma- és szellőzőberendezéseket. Az összes vizsgálóhelyiségben és kezelőben oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki. A munkálatok során az osztály területe jelentősen, mintegy százötven négyzetméterrel bővül, valamint hatszáz négyzetmétert korszerűsítenek.


Tavaly a belgyógyászatot is korszerűsítették (Fotó: Máté Krisztián)

A kivitelezési munkálatok január 12-én kezdődtek, február 11-én pedig azok első ütemét sikeresen le is zárták. A korszerűsítés megkezdése óta közel kétezer beteget láttak el a sürgősségi osztályon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban semmilyen fennakadás nem volt − tudatta lapunkkal a kórház. A sürgősségi osztály a munkálatok alatt is folyamatosan üzemel. A felújítás hátralévő két üteme április elejéig fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek