EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Sport

NOB-tag: Fenomenális, amit a közös koreai csapat szimbolizál

Fenomenális, amit a közös koreai olimpiai női jégkorong-válogatott szimbolizál, megérdemli az elismerést – fogalmazott Angela Ruggiero, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának amerikai tagja, korábbi olimpiai és világbajnok jégkorongozó.

Kitért rá: nagy volt a nyomás az észak- és dél-koreaiakon, hogy közös csapatot indítsanak Phjongcshangban, és tudták, mindenki figyelni fogja őket.


“Fenomenális, amit a közös koreai olimpiai női jégkorong-válogatott szimbolizál a világnak. Valójában erről szól az olimpia” – mondta Ruggiero, aki pályafutása során négy olimpián indult, 1998-ban arany-, 2002-ben és 2010-ben ezüst-, míg 2006-ban bronzérmes volt az amerikai női válogatottal, világbajnokságokon pedig négyszer győzött és hatszor lett második.

Ruggiero ismételten jelezte, amit már vasárnap is: szerinte a közös koreai csapat Nobel-békedíjat érdemelne.

Mark Adams, a NOB szóvivője elmondta: az ötkarikás testület nem foglalkozik ezzel, de a NOB-tagoknak lehet személyes véleményük.

A közös koreai csapat – amelynek ötletére csak január 20-án adott engedélyt a NOB – az első két olimpiai mérkőzésén egyformán 8-0-ra kapott ki, előbb Svájctól, majd Svédországtól.

Kapcsolódó Cikkek