EUR: 313,73 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb I.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Női kincseket tárnak fel

A fővárosba tartó autópályákról messze látszik egy kivilágított kereszt. Ez alatt, a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban kezdte meg működését egy újabb budai kezdeményezésű helyi csatorna. A templomhoz tartozó egyik helyiségben van az Apostol televízió stúdiója, amely nemrégiben kezdte sugározni missziós adásait a Digi hálózatában. A mintegy 250 ezer otthonba eljutó csatorna online is nézhető az interneten.

Ágostházy Mária és Virághalmy Judit önkéntesként csatlakozott az Apostol tévé lelkes csapatához, Szederkényi Károly atya hívására. Műsoruk, a Női kincsek minden hónap utolsó szombatján délelőtt tíz órakor látható, de több alkalommal  is ismétlik. Aki pedig nem tudja fogni az élő adást, az az interneten is megtalálja.
– A műsor címe eredetileg egy rádióműsoromé volt. Olyan találónak éreztük, hogy úgy döntöttünk, megtartjuk – mesélte Ágostházy Mária logopédus, az egyik műsorvezető. Kollégájával, Virághalmy Judit újságíróval, szinkronszínésszel már kamaszkoruk óta ismerik egymást: együtt énekeltek a Szent Imre-plébánián Czifra János kórusában, amely nemrég ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját.


Gazdagréti Templom, Apostol tv munkatársai és a vágó
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A Lépcső című lap szerkesztőjeként magam is sok-sok interjút készítettem, televíziós szerkesztőként a Friss című kulturális magazinban ugyancsak, és már akkor megdöbbentett, mennyi elmondatlan történet van, egy egész generációé, sok lányé, asszonyé. Feltáratlan korszakok és sorsok. Ezt hivatott bemutatni a Női kincsek című magazin férfiaknak, nőknek, minden jó szándékú embernek – fejtette ki Virághalmy Judit.

Gazdagréti Templom, Apostol tv munkatársai
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A sok női magazinműsorral manapság teli a padlás. Mi azzal szeretnénk különlegeset nyújtani a nézőknek, hogy olyanokat hívunk meg, akik az életükkel nemcsak a családjuknak, hanem a szélesebb környezetüknek is különleges szolgálatot tesznek. Így került az első adásba Józsa Judit keramikusművész, de helyet kapott a műsorban az Eucharisztikus Kongresszusra készülő ország „nagykövete”, Versegi Beáta-Mária nővér is, aki antropológusként lelki napot tartott asszonyoknak, lányoknak – mondta Mária. Judit hozzátette, az is érdekli őket, hogyan tarthatjuk egészségben a főztünkkel a családunkat. Ezért is hívták meg Miháldy Kinga dietetikust, aki a finom falatokról szóló szavait kiváló humorával fűszerezte.
A Lokál Extra a két női műsorvezetőtől azt is megtudta, hogy egyik téma adja a másikat, egyik női kincset találják a másik után.


Gróf Nádasdy Borbála új könyvének a címe a Vojnovich-Huszár Villában született meg

– Karácsony előtt jelent meg Gróf Nádasdy Borbála legújabb könyve, az Asszonyszerelem, asszonysors, amit egy szuszra elolvastam. Egy grófkisasszony, aki immár hatvan év francia múlttal a háta mögött férje bátorítására hazaköltözik, írni, gazdálkodni kezd, majd megözvegyül, de ereje nem lankad: könyvei egytől egyig sikeresek, járja az országot, mesél egy életről, ami ma is virul, gyümölcsözik, amit ma is élvezettel és hittel él – osztotta meg velünk az egyik női kincsről élményeit Mária. Judit pedig folytatta: történetesen a Vojnovich–Huszár-villában találkoztunk vele, ahol újabb női kincsre találtunk.
– Dr. Huszár Géza egykori otthonában most Fodor Júlia hegedűtanár és családja – a középső fiú, a karthauzi szerzetes hathatós imáival is támogatva – ad lelket az általuk itt szervezett koncerteknek, színházi előadásoknak. Lukács Dávid operatőrrel együtt mindenkit arra biztatunk: tartsanak velük a kincskeresésben!

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.