EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Nyomoznak a metróbaleset ügyében

Körülbelül hajnali 2 órakor két utasok nélküli műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon – közölte szerdán honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Elmondásuk szerint a balesetben egy ember könnyebben megsérült, bár a BKV Zrt. azt írta, hogy személyi sérülés nem történt. A rendőrök nyomozást indítottak vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, valamint két embert elő is állítottak. Hogy pontosan mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni. Ezzel kapcsolatban megkerestük a BRFK-t, azonban lapzártánkig nem tudtak tájékoztatást adni. A baleset miatt a metró helyett pótlóbuszok jártak.

Nem ez volt az első baleset a kettes vonalán. 2016 decemberében a Pillangó utcai megállónál érte utol egymást két szerelvény, és koccant össze. Akkor tízen sérültek meg, közülük a mentők kilenc embert vittek kórházba zúzódásokkal és végtagsérülésekkel. A balesetet a sínekre hordott falevelek okozhatták, és az érintett szakaszon azóta sem oldották fel a 30 kilométer per órás sebességkorlátozást.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.