2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Nyomoznak a metróbaleset ügyében

Körülbelül hajnali 2 órakor két utasok nélküli műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon – közölte szerdán honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Elmondásuk szerint a balesetben egy ember könnyebben megsérült, bár a BKV Zrt. azt írta, hogy személyi sérülés nem történt. A rendőrök nyomozást indítottak vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, valamint két embert elő is állítottak. Hogy pontosan mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni. Ezzel kapcsolatban megkerestük a BRFK-t, azonban lapzártánkig nem tudtak tájékoztatást adni. A baleset miatt a metró helyett pótlóbuszok jártak.

Nem ez volt az első baleset a kettes vonalán. 2016 decemberében a Pillangó utcai megállónál érte utol egymást két szerelvény, és koccant össze. Akkor tízen sérültek meg, közülük a mentők kilenc embert vittek kórházba zúzódásokkal és végtagsérülésekkel. A balesetet a sínekre hordott falevelek okozhatták, és az érintett szakaszon azóta sem oldották fel a 30 kilométer per órás sebességkorlátozást.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.