EUR: 311,27 Ft
CHF: 270,43 Ft
2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Tech

Okos appok a hétköznapokban

Okostelefonra már számos olyan alkalmazás letölthető, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében. Figyelnek és figyelmeztetnek.

Ciklusfigyelő


A menstruációs naptárak periódus- és cikluskövető alkalmazások. Segítenek figyelemmel követni a ciklust, kiszámolják, mikor van peteérés, termékeny időszak, melyik napokon nagyobb a valószínűsége a teherbe esésnek és melyek biztonságosak. Feljegyezhető bennük minden fontos adat, tünet, hangulat, testhőmérséklet, a szexuális együttlétek, a fogamzásgátlással kapcsolatos információk, amelyekre szükség lehet akár a nőgyógyásznál, akár a mindennapi élet során.

Alkalmazások: Periódusnaptár, Woman Log Naptár, Period Tracker, Ovulation & Period Calendar, Ciklus naptár, Hölgynaptár

Testtömegindex

Minden nőt foglalkoztat a testsúlya, szeretné tudni, hogy normál, túl vékony vagy túlsúlyos-e. Ennek megállapításában segítenek a BMI-kalkulátorok. Pillanatok alatt kiszámolják a magasság és a testsúly alapján, milyen a testtömegindexünk, emellett a derékbőség és a magasság aránya alapján is kalkulálnak.

Alkalmazások: BMI-kalkulátor Androidra, BMI Calculator and Diet Tips Free Iphone-ra

Folyadékbevitel

Sokan megfeledkeznek napközben az elegendő folyadék elfogyasztásáról és csak este jönnek rá, hogy alig néhány deci vizet ittak, ez pedig akár a fejfájás, az ingerlékenység és a száraz bőr oka is lehet. A telefon abban is tud segíteni, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk nap mint nap. Az erre szakosodott appok a testsúlyból és a magasságból kiszámolják, mennyi víz szükséges egészségünk megőrzéséhez és szervezetünk fontos funkcióinak fenntartásához. Ezután pedig rendszeresen, meghatározott időközönként figyelmeztet, hogy inni kellene, számolja a napi folyadékfogyasztást és grafikonon is jelzi a tendenciát.

Alkalmazások: Víz Drink, Water Time Pro, Hydro Coach, Drink Water

Kapcsolódó Cikkek

 • Az űrkorszakot idézi a 3D-s nyomtatott családi ház

  Az űrkorszakot idézi a 3D-s nyomtatott családi ház

  A WATG tervezőcsapata mutatta be annak a 3D-nyomtatott háznak a látványtervét, amely több, mint valószínű, hogy az egész építőipart alapjaiban fogja megbolygatni. Ezzel az új technológiával egyébként már olyan tárgyakat is készíthetünk, mint műprotézis, különféle szerszámok, alkatrészek, de volt rá példa, hogy egy működő pisztolyt is „legyártottak” 3D nyomtatóval.

 • A svájci órákat is lenyomta az Apple

  A svájci órákat is lenyomta az Apple

  Az Apple részvények zuhanása nem igazán látszik a cégóriás bevételén. Az almás cég ugyanis egy újabb rekordot állított fel okosóráival, hiszen a Canalys csapatának felmérése szerint tavaly összesen 18 millió Apple Watch-ot adtak el, ami 50 százalékkal több, mint amit 2016-ban produkáltak a piacon.

 • Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

  Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

  A LogMeIn megállapodást kötött a Jive Communications, a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs szolgáltatások egyik vezető szereplőjének felvásárlásáról – tájékoztatta az MTI-t a magyar alapítású, mára globálissá vált informatikai társaság.

 • Tornáztassa agyát egy zseniális magyar játékkal!

  Tornáztassa agyát egy zseniális magyar játékkal!

  Egy új, magyar fejlesztésű játék tartja lázban a logikai játékok kedvelőit. Az applikáció az Agymozgató névre hallgat, melynek lényege, hogy szórakoztató módon találós kérdésezhetünk a Facebookon.