2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Tech

Okos appok a hétköznapokban

Okostelefonra már számos olyan alkalmazás letölthető, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében. Figyelnek és figyelmeztetnek.

Ciklusfigyelő


A menstruációs naptárak periódus- és cikluskövető alkalmazások. Segítenek figyelemmel követni a ciklust, kiszámolják, mikor van peteérés, termékeny időszak, melyik napokon nagyobb a valószínűsége a teherbe esésnek és melyek biztonságosak. Feljegyezhető bennük minden fontos adat, tünet, hangulat, testhőmérséklet, a szexuális együttlétek, a fogamzásgátlással kapcsolatos információk, amelyekre szükség lehet akár a nőgyógyásznál, akár a mindennapi élet során.

Alkalmazások: Periódusnaptár, Woman Log Naptár, Period Tracker, Ovulation & Period Calendar, Ciklus naptár, Hölgynaptár

Testtömegindex

Minden nőt foglalkoztat a testsúlya, szeretné tudni, hogy normál, túl vékony vagy túlsúlyos-e. Ennek megállapításában segítenek a BMI-kalkulátorok. Pillanatok alatt kiszámolják a magasság és a testsúly alapján, milyen a testtömegindexünk, emellett a derékbőség és a magasság aránya alapján is kalkulálnak.

Alkalmazások: BMI-kalkulátor Androidra, BMI Calculator and Diet Tips Free Iphone-ra

Folyadékbevitel

Sokan megfeledkeznek napközben az elegendő folyadék elfogyasztásáról és csak este jönnek rá, hogy alig néhány deci vizet ittak, ez pedig akár a fejfájás, az ingerlékenység és a száraz bőr oka is lehet. A telefon abban is tud segíteni, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk nap mint nap. Az erre szakosodott appok a testsúlyból és a magasságból kiszámolják, mennyi víz szükséges egészségünk megőrzéséhez és szervezetünk fontos funkcióinak fenntartásához. Ezután pedig rendszeresen, meghatározott időközönként figyelmeztet, hogy inni kellene, számolja a napi folyadékfogyasztást és grafikonon is jelzi a tendenciát.

Alkalmazások: Víz Drink, Water Time Pro, Hydro Coach, Drink Water

Kapcsolódó Cikkek