EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

PR

Ön mit venne először 27 milliárd forintból?

Elsőként a párjukkal  osztanák meg az örömhírt, otthon, szűk családi körben ünnepelnének és álmaik otthonát vásárolnák meg legelőbb a nyereményből – a magyarok többsége így tenne, ha milliárdos összeget nyerne az EuroJackpoton – ez derült ki a Szerencsejáték Zrt. felméréséből. Márpedig aki játszik, arra bármikor rámosolyoghat a szerencse.

Tavaly februárban minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét vitte el egy szerencsés az EuroJackpot játékon. A nagy hírről a Lokál Extra is beszámolt. A 17 országban játszható európai lottón bruttó főnyereményt fizetnek, de a szerencsés magyar nyertesnek így is nettó 5,9 milliárd forint ütötte a markát. Ezzel megdöntötte a korábbi rekordot,  azaz a 2003-ban megnyert 5 milliárd 92 millió forintos ötöslottó-főnyereményt.


Azóta a névtelenül kitöltött kérdőívből az is kiderült, hogy a nyertesnek korábban soha nem volt még nagyobb összegű nyereménye, anyagi helyzetéről pedig az vallotta, hogy beosztással, de jól kijött a nyugdíjából. Az EuroJackpot mellett általában a Tippmix sportfogadással játszik. A lottózókban figyelt fel az EuroJackpot
játékra, és a 6 milliárd forintot véletlenszerűen beikszelt számokkal nyerte meg.

Babonájának tekinthető, hogy csak vidéki lottózókban játszik. Az a nap, amikor a milliárdos főnyereményt érő szelvényét feladta, nem indult igazán szerencsésnek, hiszen saját bevallása szerint megbotlott és elesett. Nem rögtön a pénteki sorsolást követően értesült arról, hogy a hazai milliárdosok elit klubjának tagja lett, hanem később, egy újsághírt olvasva döbbent rá, hogy ő az a szerencsés, aki elvitte minden idők legnagyobb hazai
lottónyereményét.


A megdöbbentő hírt egy fröccsel ünnepelte. Először a feleségével osztotta meg a hírt. Alig tértek magukhoz az
örömtől, hogy ekkora szerencséjük volt. Bár nem tervezi, hogy közvetlen rokonainak, ismerőseinek elárulja, hogy ő a szerencsés nyertes, de családtagjainak, barátainak juttat majd a nyereményből.
A nyert összeget pénzügyi szakértő segítségével fekteti be, de jótékonykodik is, kórházat, egészségügyi intézményt támogatna a közel 6 milliárdos nyereményéből.

Azt is elárulta, nem tervezi, hogy külföldre költözik, de jelenlegi lakhelyéről mindenképp elköltözik. Alapvetően hiszi, hogy a nyeremény nem lesz befolyással családi, baráti kapcsolataira. Elsőként lottószelvényt vett a nyereményből és elhatározta, továbbra is lottózni fog, hiszen a szerencse rá is bármikor újra rámosolyoghat.

Talán nem meglepő, de a magyarok többsége szinte pontosan ugyanígy csinálná. A Szerencsejáték Zrt. felméréséből ugyanis az derült ki, hogy a többség, a megkérdezettek kétharmada elsőként a párját értesítené a jó hírről. Egyharmaduk szerényen, szűk körben ünnepelne, csak a válaszadók negyede rendezne hatalmas bulit.

A megkérdezettek több mint fele, 54 százalék az EuroJackpot-milliárdoshoz hasonlóan vásárolná meg álmai ingatlanát és minden második magyar jótékony célra is áldozna EuroJackpot-milliárdosként.

Az EuroJackpoton 1:95 millióhoz az esély a főnyereményre. A sorsolásokat péntekenként Finnországban, Helsinkiben tartják, magyarországi idő szerint 21 és 22 óra között.

A legnagyobb nyereményösszeg a játék szabályozása szerint 90 millió euró, azaz közel 27 milliárd forint. Ezt a csúcsnyereményt már több ország játékosai elvitték, többek közt egy cseh játékos 2015. június 12-én. Róla annyit közölt a világsajtó, hogy a Prágától 120 kilométerre lévő Pardubice térségéből származik, és hogy a középkorú férfi telitalálatának tudatában több mint egy hónapig eljárt a munkahelyére és tovább dolgozott. Amikor a nyereményfelvételre végül elment, csak 9900 euró készpénzt vett fel, majd hazament vonattal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

  • Papír helyett eRecept

    Papír helyett eRecept

    2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.