2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Orbán: A kormány nem zsarolható

Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon – idézte a Magyar Idők Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a Fidesz–KDNP-frakció visegrádi kihelyezett ülésén leszögezte: a magyar kormány nem zsarolható.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 2018-as választás tétje, hogy Magyarországnak egy külföldi érdekek által zsarolható vagy a jelenlegi, független kormánya lesz. A kormányfő a Fidesz–KDNP frakciószövetség kihelyezett visegrádi ülésén kifejtette: az ellenzék több gazdasági és külföldi érdekcsoport kezében van, ezért egy esetleges másik kormány fel fogja adni a nemzeti függetlenséget, és bevándorlóországgá engedi alakítani Magyarországot.


– Magyarország kormánya ma nem zsarolható, függetlenek vagyunk. 2010 után a gazdasági válság kezelésével, majd az energiaszolgáltatók, a bankok egy részének és a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbe vételével a kormány zsarolhatósága megszűnt – fogalmazott Orbán Viktor a Magyar Idők beszámolója szerint. A kormányfő közölte: nem sok jóra számít a kezdődő választási kampányban.

– A reménytelenség gyűlöletet szít, az ellenzéktől gyűlöletre és gyűlöletkampányra lehet számítani az elkövetkező 50 napban – idézett egy külföldi államférfit Orbán, aki szerint az ellenzék „csak erre alkalmas, csak ennyi a mondanivalója”. A miniszterelnök hangsúlyozta: már most is nemzetközi lejárató kampány indult a kormánypártok ellen, amihez nemzetközi intézmények és külföldi újságok is asszisztálnak.


– Olyan érdekcsoportok fizetik és finanszírozzák őket, amelyeknek várományuk van, ha kormányváltást tudnak elérni. A külföldi energiacégek vissza akarják kapni a csökkentett rezsi miatt elvesztett profitot, a bankok vissza akarják kapni a bankadót, a nemzetközi baloldal pedig Soros és Brüsszel segítségével ránk akarja kényszeríteni a migránsokat. Ráadásul nem is olyan sokára, már idén nyáron, ahogy ezt a belga miniszterelnök óvatlanul kifecsegte – jelentette ki Orbán, aki szerint „azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból, és bevándorlókontinenst Európából”.

Erős szövetségbe tartozunk

A visegrádi országok együttműködése sosem volt olyan erőteljes, mint most… Brüsszelben mindenkinek ki kell állnia saját nemzeti érdekeiért, és tudomásul kell venni, hogy ha valaki kiáll ezekért, akkor ott vita, küzdelem lesz – szögezte le Orbán Viktor kormányfő a Veszprémi 7 Nap című városi hetilapnak adott interjújában.

/Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

– Azt a kultúrát kell megtartani Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, ezt pedig – függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem – úgy hívják, hogy keresztény kultúra – közölte a miniszterelnök, aki szerint Magyarország ebben az ügyben egységes, „a magyar emberek jól látható és jól hallható többsége nem a Soros György által elképzelt országban akar élni”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek