EUR: 323,24 Ft
CHF: 283,79 Ft
2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Orbán: Harcolni fogunk a migránskvóta ellen – Videó!

Videóüzenetben reagált Orbán Viktor  miniszterelnök Charles Michel belga miniszterelnök interjújára. Ebben a politikus arról beszélt, hogy kötelező betelepítésre kényszerítenék hazánkat. Orbán kijelentette, Magyarország az első, és harcolni fogunk.

“A Fidesz elnökségi ülése tegnap megtárgyalta a belgák miniszterelnökének bejelentését miszerint a közép-európaikat, köztük Magyarországot is, ha kell erővel kényszerítik arra, hogy migránsokat fogadjunk be.
A terv szerint ez júniusban a miniszterelnökök brüsszeli csúcsértekezletén következik be. Az elnökség állást foglalt: nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első! Harcolni fogunk azokkal szemben akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását” – fogalmazott Orbán Viktor a Facebook oldalára feltöltött videójában.


Mint ismert, Charles Michel belga miniszterelnök hétvégi interjújában úgy fogalmazott, egyetértés van a Visegrádi Országoknak a dublini reform ügyében adandó ultimátumról: ha nem lehet velük megegyezni, akkor minősített többséggel fognak dönteni nélkülük.

Majd Szijjártó Péter külügyminiszter a következőket reagálta Charles Michel szavaira: Visszautasítja a magyar kormány, hogy a visegrádi tagországok nyílt kigolyózása árán is elfogadná Brüsszel a dublini rendszer reformját, és ezzel a V4 tagjaiból, így Magyarországból is bevándorlóországot csinálnának – ezt a külügyminiszter szlovák kollégájával teljes egyetértésben jelentette be.


“Magyarország soha nem fogadott be és nem is fog befogadni illegális bevándorlókat, függetlenül attól, hogy milyen nyomás lesz ez irányban a határokon vagy Brüsszel részéről “– szögezte le Szijjártó.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  Zimányi András gondolt egyet, és egy olyan célt tűzött ki maga elé, amit még kevesen. Keresztbe már többen is sikeresen átúszták a Balatont, ám ő magasabbra emelte a lécet.

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.