2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Orbán: Harcolni fogunk a migránskvóta ellen – Videó!

Videóüzenetben reagált Orbán Viktor  miniszterelnök Charles Michel belga miniszterelnök interjújára. Ebben a politikus arról beszélt, hogy kötelező betelepítésre kényszerítenék hazánkat. Orbán kijelentette, Magyarország az első, és harcolni fogunk.

“A Fidesz elnökségi ülése tegnap megtárgyalta a belgák miniszterelnökének bejelentését miszerint a közép-európaikat, köztük Magyarországot is, ha kell erővel kényszerítik arra, hogy migránsokat fogadjunk be.
A terv szerint ez júniusban a miniszterelnökök brüsszeli csúcsértekezletén következik be. Az elnökség állást foglalt: nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első! Harcolni fogunk azokkal szemben akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását” – fogalmazott Orbán Viktor a Facebook oldalára feltöltött videójában.


Mint ismert, Charles Michel belga miniszterelnök hétvégi interjújában úgy fogalmazott, egyetértés van a Visegrádi Országoknak a dublini reform ügyében adandó ultimátumról: ha nem lehet velük megegyezni, akkor minősített többséggel fognak dönteni nélkülük.

Majd Szijjártó Péter külügyminiszter a következőket reagálta Charles Michel szavaira: Visszautasítja a magyar kormány, hogy a visegrádi tagországok nyílt kigolyózása árán is elfogadná Brüsszel a dublini rendszer reformját, és ezzel a V4 tagjaiból, így Magyarországból is bevándorlóországot csinálnának – ezt a külügyminiszter szlovák kollégájával teljes egyetértésben jelentette be.


“Magyarország soha nem fogadott be és nem is fog befogadni illegális bevándorlókat, függetlenül attól, hogy milyen nyomás lesz ez irányban a határokon vagy Brüsszel részéről “– szögezte le Szijjártó.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.