EUR: 322,87 Ft
CHF: 281,28 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Orbán: Harcolni fogunk a migránskvóta ellen – Videó!

Videóüzenetben reagált Orbán Viktor  miniszterelnök Charles Michel belga miniszterelnök interjújára. Ebben a politikus arról beszélt, hogy kötelező betelepítésre kényszerítenék hazánkat. Orbán kijelentette, Magyarország az első, és harcolni fogunk.

“A Fidesz elnökségi ülése tegnap megtárgyalta a belgák miniszterelnökének bejelentését miszerint a közép-európaikat, köztük Magyarországot is, ha kell erővel kényszerítik arra, hogy migránsokat fogadjunk be.
A terv szerint ez júniusban a miniszterelnökök brüsszeli csúcsértekezletén következik be. Az elnökség állást foglalt: nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első! Harcolni fogunk azokkal szemben akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását” – fogalmazott Orbán Viktor a Facebook oldalára feltöltött videójában.


Mint ismert, Charles Michel belga miniszterelnök hétvégi interjújában úgy fogalmazott, egyetértés van a Visegrádi Országoknak a dublini reform ügyében adandó ultimátumról: ha nem lehet velük megegyezni, akkor minősített többséggel fognak dönteni nélkülük.

Majd Szijjártó Péter külügyminiszter a következőket reagálta Charles Michel szavaira: Visszautasítja a magyar kormány, hogy a visegrádi tagországok nyílt kigolyózása árán is elfogadná Brüsszel a dublini rendszer reformját, és ezzel a V4 tagjaiból, így Magyarországból is bevándorlóországot csinálnának – ezt a külügyminiszter szlovák kollégájával teljes egyetértésben jelentette be.


“Magyarország soha nem fogadott be és nem is fog befogadni illegális bevándorlókat, függetlenül attól, hogy milyen nyomás lesz ez irányban a határokon vagy Brüsszel részéről “– szögezte le Szijjártó.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek