EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Orbán: Háromszor annyit kell dolgozni

A választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól: „bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen, vagy nem” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a hvg.hu-nak a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredményét firtató kérdésre.

 A Fidesz tegnapi választmányi ülésére érkező Orbán Viktor miniszterelnök a hvg.hu kérdésére válaszolva reagált arra, hogy vasárnap az ellenzéki pártok által támogatott Márki-Zay Péter nyerte a hódmezővásárhelyi időközi helyhatósági választást.

– Az emberek új városvezetőt akartak választani, meg is választották. Gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk, Hódmezővásárhely egy fontos város, mindig is szívünkön viseltük a sorsát, mindent meg fogunk tenni a fejlődéséért – szögezte le a kormányfő, aki mindeközben hangsúlyozta: ettől még nem változott meg az április 8-ra kiírt országgyűlési választás tétje.

Fotó: Mészáros Diána

– Egyetlen dologról szól: bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen, vagy nem. Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország, ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, Magyarországból bevándorlóország lesz – fogalmazott sommásan Orbán Viktor, aki azt kérte a választóktól, hogy ezt a kérdést a kellő súllyal és komolysággal fontolják majd meg.


Saját pártszövetségét ugyanakkor megkettőzött erőfeszítésre sarkallja a Fidesz elnöke az április 8-i parlamenti választás sikere érdekében.

 

– A Fidesznek azt a régi tudást kell felidéznie, hogy a mi közösségünknek soha semmit nem adnak olcsón vagy ingyen, tehát mi csak úgy, véletlenül vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást. Ha nyerni akarunk, akkor a közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítani, mint az ellenfeleinknek, ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság – összegezte a miniszterelnök, aki később megismételte: „a lényeg, hogy háromszor annyit kell dolgoznunk, mint eddig”.


Újságírói kérdésre kiemelte: szembe kell nézni az ellenfelekkel, és el kell hárítani a veszélyt, nehogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek