EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Orbán Viktor: Nekünk Magyarország az első

Jól sikerült ez a nyolc év, „jobban, mint ahogy vártuk” – értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében. A magyar miniszterelnök szerint „küzdeni fogunk azért, hogy Soros tevét megfékezzük és megállítsuk”.

„Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük” – fogalmazott a kormányfő. Az elért eredményekről szólva kiemelte, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak. Azt is hangsúlyozta, hogy karácsonykor nyugdíjprémiumot fizethettek a nyugdíjasoknak. Orbán Viktor elmondta: egyre többen járnak színházba, a mozik tele vannak, alig bírjuk a wellnessszállók és uszodák folyamatos felhúzását, és kétszer annyi roma fiatal vesz részt a felsőoktatásban.


A kormányfő úgy fogalmazott: „mi nemcsak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk”. Azt is kiemelte, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná. Szavai szerint Magyarországon „süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmitmondás”.
Budapesten a világos beszéd a divat, „Budapesten azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk” – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél többet érdemel.
„Nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. Van olyan párt is, aminek az a mondanivalója a világról, hogy Lehet más… Az sem tudjuk, jobb- vagy baloldaliak. Van pedig olyan is, aki nemzeti pártként mondja azt, hogy az iszlám a világ utolsó reménysége. Van olyan párt, ami idegenlégióst igazol, aki egy csődgondnok, aki arra hivatott, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből. Ez hát a kínálat.”


„Politikai ellenfeleink reménytelen helyzetben vannak. Nem értették meg az idők szavát. Nem álltak az ország mellé a legfontosabb kérdésekben. Az ellenzéki pártok minden mondatából gyűlölet árad” – fogalmazott Orbán Viktor.

„A magyar politikában mi biztosítjuk a folyamatosságot és a tapasztalatot, 16 évet voltunk ellenzékben és 12 évet kormányon” – összegezte Orbán Viktor a Fidesz teljesítményét. „Most minden együtt van, tapasztalat és bátorság, valamint nemzetközi tekintély és emelkedő pályán lévő ország” – mondta, majd hozzátette: „Nekünk Magyarország az első.”

Orbán szerint a kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, „stabilan állunk a lábunkon”, Nyugatról azonban veszély fenyeget.

Orbán Viktor szerint Soros beágyazta magát az ENSZ-be is, temérdek pénzt áldoznak arra, hogy a migrációt világszerte elfogadtassák. „De nem vagyunk egyedül. Küzdeni fogunk azért, hogy Soros tevét megfékezzük és megállítsuk” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint ki kell jelenteni: „Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat.”

„Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is” – emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

„A választás nekünk ünnep, őrizzük meg a derűnket, kalandra fel” – mondta végül a kormányfő.

 

További cikkek:

Elutasítják a magyarok az ENSZ migrációs tervezetét

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok jelentős többsége elutasítja az ENSZ migrációs egyezményének tervezett főbb megállapításait.

A megkérdezettek 80 százaléka nem ért egyet az ENSZ véleményével, miszerint a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, míg ezt az állítást csak a lakosság 14 százaléka támogatja.

A válaszadók több mint kétharmada (68 százaléka) elutasítja a biztonságos és szabályozott bevándorlási útvonalak létrehozását Európa irányában”, és csak 29 százalékuk ért vele egyet. Azzal, hogy minden országnak letelepedési programokkal lenne kötelessége segíteni a hozzájuk érkező bevándorlókat a letelepedésben és munkavállalásban, a megkérdezettek több mint háromnegyede (76 százaléka) nem ért egyet, és csak 19 százaléka támogatja a szervezet erre irányuló törekvését.

Az emberek 87 százaléka gondolja úgy, hogy nem lenne helyes megszüntetni azokat a jogi és fizikai akadályokat, amelyek gátolják a bevándorlók átkelését a határokon, 86 százaléka pedig ellenzi a gazdasági bevándorlás legálissá tételét.

Kapcsolódó Cikkek