EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Veszprém

Orbán Viktor szerint Veszprém mintaváros

Az elmúlt csütörtökön és pénteken Veszprémben rendezték meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlését, amelynek megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a Városházán. A miniszterelnök kijelentette: Veszprém szimbolizálja mindazt, amit a vidéki Magyarországon el szeretnének érni.

– A város vezetése élvezi a választópolgárok bizalmát, és komoly dolgokat ért el – hangsúlyozta. Mint rámutatott, a város munkanélküliségi rátája 1,64 százalék. – Amikor arról beszélünk, hogy teljes foglalkoztatást szeretnénk az országban, akkor olyasmire gondolunk, mint ami itt, Veszprémben megvalósult. Hogy mindenki talál munkát, még ha nem is feltétlenül álmai állásáról van szó, de mindenkinek lehetősége van dolgozni.


Orbán Viktor szerint Veszprém mintaváros (fotó: Szalai Csaba)

A Modern Városok Program veszprémi fejlesztéseivel kapcsolatban megjegyezte: – Bár talán néhány hónapot csúsztunk az ígéretünk betartásával, az Aranyos-völgyi híd megépítése most a fontos, elsősorban megvalósítandó beruházások között szerepel. Szeretnénk megmutatni a magyaroknak, hogy olyan kormányuk van, amely ha vállal valamit, azt be is tartja.

A kormányfő kijelentette: a vidék fejlesztése a nagyvárosok fejlesztése nélkül nem lehetséges. A magyar vidéket – ideértve a falusias körzeteket is – nem tudjuk felemelni, ha nem virágzók és megfelelő dinamikával működők a megyei jogú városaink. Nincs erős falu gyenge várossal. Az ezt szolgáló Modern Városok Program zajlik, kidolgozták a középvárosokról szóló fejlesztési programokat, és utána majd „rá kell kapcsolni erre a vonatra a falvakat is”.


A miniszterelnök szerint az önkormányzatok a demokrácia bázisai (fotó: Szalai Csaba)

Kijelentette: a város nem tud fejlődni, ha alkalmatlan a polgármestere, és ez fordítva is igaz: aki meg tudja oldani ezt a feladatot, azt joggal soroljuk az ország vezető politikai szereplői közé.

– A megyei jogú városok vezetőiből minden gond nélkül ki lehetne állítani egy kormányt, annyi tapasztalattal rendelkeznek, amivel egy országot is lehetne irányítani. Fontos, hogy dolgozzon bennetek ez az elismerés: ti nem a végeken vagytok, hanem rendkívül fontos munkát végeztek Magyarországon. Ti vagytok a demokrácia letéteményesei, hiszen bármennyire is fontosak a parlamenti választások, a választott képviselők, de a demokrácia mindennapi gyakorlata az önkormányzatoké – intézte szavait a polgármesterekhez a miniszterelnök.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.