EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb III.kerület

Ördögszauna és tanmedence is készül

A tervek szerint jövő tavasszal, nyár elején már új fürdőegységgel várja a vendégeket a Csillaghegyi Strandfürdő. A több mint hárommilliárdos beruházás alapkövét és az időkapszulát Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szőke László helyezte el  a helyszínen.

– Újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési programja, Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik – mondta Tarlós István főpolgármester. A fürdő történetéről szólva felidézte, hogy a csillaghegyi strandfürdő legelső leírása 1858-ból származik, strand formájában 1919–20 körül alakították ki. A strandon olyan hírességek fordultak meg, mint Páger Antal, Tolnay Klári vagy Bessenyei Ferenc.


Az új fürdőegység egyrészt a lakosság színvonalas kiszolgálását célozza, új szaunavilággal, wellnessrészleggel, gyermekparadicsommal, étteremmel, másrészt az a cél, hogy a sportolóknak utánpótlás-nevelési „otthont” nyújtson.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a fürdő hét szinten épül meg, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével.


– A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak át.

A sportolást és a közönségforgalmat szolgáló funkciók az új épületszárnyba kerülnek, míg a szabadidő eltöltését, pihenést szolgáló funkciókat a meglévő, korszerűsített épületrészbe helyezik át. A sportolni vágyókat és úszásoktatásra jelentkezőket egy 25-ször  33 méteres, két irányban kötelezhető versenymedence és egy 10-szer 12 méteres tanmedence várja. A versenymedence épülete alkalmas lesz kisszámú nézőközönség befogadása mellett úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is. A wellnessrészlegben 32, 36, 38 Celsius-fokú, élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat. Ezen a szinten a pihenőterületeket és masszázshelyiségeket alakítják ki. A Gyerekparadicsom területén a vizes gyermekjátszóházhoz kapcsolódóan egy megőrző-foglalkoztató kuckó, pelenkázó kialakítását tervezik. A szaunavilágban helyet kap aromaszauna, ördögszauna, gőzkamra, nagy méretű panorámás finn szauna, hideg- és melegvizes merülőmedencével. A panorámás külső teraszon 36 Celsius-fokos élménymedencét terveznek építeni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.