EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb III.kerület

Ördögszauna és tanmedence is készül

A tervek szerint jövő tavasszal, nyár elején már új fürdőegységgel várja a vendégeket a Csillaghegyi Strandfürdő. A több mint hárommilliárdos beruházás alapkövét és az időkapszulát Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szőke László helyezte el  a helyszínen.

– Újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési programja, Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik – mondta Tarlós István főpolgármester. A fürdő történetéről szólva felidézte, hogy a csillaghegyi strandfürdő legelső leírása 1858-ból származik, strand formájában 1919–20 körül alakították ki. A strandon olyan hírességek fordultak meg, mint Páger Antal, Tolnay Klári vagy Bessenyei Ferenc.


Az új fürdőegység egyrészt a lakosság színvonalas kiszolgálását célozza, új szaunavilággal, wellnessrészleggel, gyermekparadicsommal, étteremmel, másrészt az a cél, hogy a sportolóknak utánpótlás-nevelési „otthont” nyújtson.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a fürdő hét szinten épül meg, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével.


– A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak át.

A sportolást és a közönségforgalmat szolgáló funkciók az új épületszárnyba kerülnek, míg a szabadidő eltöltését, pihenést szolgáló funkciókat a meglévő, korszerűsített épületrészbe helyezik át. A sportolni vágyókat és úszásoktatásra jelentkezőket egy 25-ször  33 méteres, két irányban kötelezhető versenymedence és egy 10-szer 12 méteres tanmedence várja. A versenymedence épülete alkalmas lesz kisszámú nézőközönség befogadása mellett úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is. A wellnessrészlegben 32, 36, 38 Celsius-fokú, élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat. Ezen a szinten a pihenőterületeket és masszázshelyiségeket alakítják ki. A Gyerekparadicsom területén a vizes gyermekjátszóházhoz kapcsolódóan egy megőrző-foglalkoztató kuckó, pelenkázó kialakítását tervezik. A szaunavilágban helyet kap aromaszauna, ördögszauna, gőzkamra, nagy méretű panorámás finn szauna, hideg- és melegvizes merülőmedencével. A panorámás külső teraszon 36 Celsius-fokos élménymedencét terveznek építeni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.