EUR: 318,00 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Óriási a Fidesz előnye

A kormánypártok előnye behozhatatlannak látszik, az LMP viszont feljött a Jobbik nyakára februárban. Erre jutott a Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatása.

Stabil Fidesz–KDNP-előny, erősödő LMP – így foglalható össze a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésének eredménye. A kutatócégnél először fordul elő, hogy az LMP-t a második helyre mérték a teljes népesség körében – számol be a kutatás eredményéről az Origo.


Ugyanakkor a februári közvélemény-kutatás alapján a kormánypártok pozíciója továbbra is stabil, és őrzik vezető pozíciójukat.

A teljes népesség körében a megkérdezettek 35 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson. Az LMP a Jobbikkal holtversenyben a második helyen áll a teljes népességen belül, mindkét párt támogatottsága 8 százalék. Az MSZP–Párbeszéd 7 százalékot, a DK 6 százalékot ért el, az Együttre a válaszadók 1 százaléka szavazna – írja az Origo.

Forrás: Origo

Más pártok támogatottsága összesen 5 százalék, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 30 százalék.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz–KDNP 51 százalékot tudhat magáénak, a Jobbik (14 százalék) itt már megelőzi az LMP-t: utóbbi és az MSZP-Párbeszéd támogatottsága egyaránt 10 százalék. A biztos szavazó pártválasztók 7 százaléka szavazna a DK-ra, illetve 1 százaléka az Együttre.

Forrás: Origo

Más pártok támogatottsága ezen a bázison jelenleg 7 százalék.

Kapcsolódó Cikkek