EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Sport

Orvosi célokra is használhatják a videóbírót

Orvosi célokra is használhatják a videóbírót a nyári, oroszországi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (FIFA) orvosi bizottságának vezetője, Michel D’Hooghe elmondta, hogy a tervek szerint minden csapat orvosi stábjának egy tagja megtekintheti majd a speciális visszajátszásokat, ez megkönnyítheti a diagnózis felállítását sérülés vagy agyrázkódás esetén.

Ez a legújabb jele annak, hogy a FIFA valóban komolyan, átfogóan számol a technológiával. A nemzetközi szövetség idén rendkívül szigorúan akar eljárni a fejsérülések esetén, ugyanis a 2014-es brazíliai világbajnokságon több játékos is megpróbált a pályán maradni agyrázkódással.

A világbajnokságot június 15. és július 14. között rendezik 11 orosz város 12 stadionjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa része a Maccabi története

  Európa része a Maccabi története

  Maccabi története az európai történet része – jelentette ki Stella Syrkin, a Maccabi Világszövetség európai tagszervezetének ügyvezető igazgatója.

 • Hazaértek az olimpiai bajnokok

  Hazaértek az olimpiai bajnokok

  Ünnepélyes keretek között fogadták az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett XV. speciális olimpia nyári világjátékokról hazaérkező magyar sportdelegációt tegnap a Magyar Sport Házában.

 • Bravúr! Győzött a magyar válogatott

  Bravúr! Győzött a magyar válogatott

  A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában a Groupama Arénában.

 • Dzsudzsák “százados” lesz

  Dzsudzsák “százados” lesz

  A világbajnoki ezüstérmes horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Dzsudzsák Balázs is helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, így a szélső vasárnap 100.