2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Orvosi célokra is használhatják a videóbírót

Orvosi célokra is használhatják a videóbírót a nyári, oroszországi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (FIFA) orvosi bizottságának vezetője, Michel D’Hooghe elmondta, hogy a tervek szerint minden csapat orvosi stábjának egy tagja megtekintheti majd a speciális visszajátszásokat, ez megkönnyítheti a diagnózis felállítását sérülés vagy agyrázkódás esetén.

Ez a legújabb jele annak, hogy a FIFA valóban komolyan, átfogóan számol a technológiával. A nemzetközi szövetség idén rendkívül szigorúan akar eljárni a fejsérülések esetén, ugyanis a 2014-es brazíliai világbajnokságon több játékos is megpróbált a pályán maradni agyrázkódással.

A világbajnokságot június 15. és július 14. között rendezik 11 orosz város 12 stadionjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.