EUR: 318,84 Ft
CHF: 274,67 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Külföld

Orvvadászat miatt tartóztatták le Thaiföld leggazdagabb emberét

Védett állatokra vadászott egy thai milliomos egy világörökségi helyszínen, amikor a vadőrök letartóztatták – közölte a thai hatóság szóvivője kedden.

Premcsaj Karnaszutát, az Italian-Thai Development építőipari óriáscég igazgatóját és négy társát hétfő reggel a nyugat-thaiföldi Thungjaj Nareszuan vadrezervátumban tartóztatták le – mondta el Thammarat Vangszofa, a rezervátum igazgatója.


Az 1991 óta világörökségként számon tartott rezervátum őrei lövéseket hallottak vasárnap este. Követték a hangot és egy fekete párduc maradványaira, egy bőgő szarvasra és egy ördögfácánra bukkantak.

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján sebezhetőként nyilván tartott fekete párducot megnyúzva és feldarabolva találták meg. Két puska, egy duplacsövő fegyver és különböző töltények is előkerültek a táborhely közelében – mondta az igazgató.

Hozzátette, hogy a 63 éves Premcsaj elmondása szerint egy vadvédelmi vezető vendége volt. A letartóztatott csoportot rezervátumban folytatott illegális vadászattal, a vad teteme és lőfegyverek törvénytelen birtoklásával vádolják az igazgató szerint. Ha bűnösnek találják őket, akár két évtized börtönnel is büntethetők.

Premcsaj 2010-ben a Forbes szerint Thailföld 29. leggazdagabb embere volt, vagyona akkor mintegy 220 millió dollárra (55 milliárd forintra) rúgott.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Meseház

    A nap képe: Meseház

    Sokan hallottak már Az idős nő aki egy cipőben él című meséről, azonban a történetből életre kelt vendégházról már sokkal kevesebben.

  • Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.