EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Dunaújváros

Összefogja a színházat és a nézőket

Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház közönségszervezője is megkapta a Pro Cultura Intersicae díjat. 2018-ban hárman vehették át az elismerést: a színház munkatársa mellett Szabó Zsolt Róbert építészmérnök és Pocsai Mária, a Széchenyi István Gimnázium tanára, kórusvezetője. 

Egy színház munkaközössége nem csupán színészekből, rendezőkből és technikai személyzetből áll. Ezt mindenki megtapasztalhatta, aki megnézte a Bartók Kamaraszínház egy-egy előadását az elmúlt években: nagy valószínűséggel már az előtérben találkozott egy energikus, izgő-mozgó, csupa szív hölggyel, aki minden pillanatban egy-egy ismerőst üdvözölt a jelenlevők között puszival, öleléssel és persze nagy mosollyal, a média munkatársaival egyeztetett, segítette a munkájukat, színészeket kutatott fel interjúkhoz, rövid időre eltűnt az irodában, majd újra felbukkant…


A rutinos színházba járók jól tudják, hogy a Bartók Kamaraszínház közönségszervezője, de bátran állíthatjuk: a színház szíve-lelke az, akit látnak. Wachterné Orosz Adrienne az elmúlt időszakban nemcsak azzal foglalkozott, hogy kapcsolatot teremtsen a színház és a nézők között, hanem a kőszínházi évad szünetében, nyáron szervezett Petőfi Művészeti Liget programjait is ő hozta (eső esetén) tető vagy éppen (jó idő esetén) szabad ég alá. Tavaly az egyik legsikeresebb szabadtéri rendezvénysorozat a ligeté volt: a Bohemian Betyars vagy a Karaván Família és a Bartók tánctagozatának közös műsora minden résztvevő számára emlékezetes maradt. A kőszínházi előadások pedig akárcsak tavaly, idén is nagy siker elé néznek: elég csak a Kármen vagy a Valahol Európában című darabok nézőszámára gondolni, amelyeket szinte minden alkalommal telt ház előtt játszottak.

Wachterné Orosz Adrienne munkáját Pro Cultura Intercisae Díjjal jutalmazták

A közönség jelenléte pedig az első számú visszajelzése a Bartók Kamaraszínházban folyó munkának, amelyből a színészek, a rendezők, az igazgató mellett az intézmény többi dolgozója is kivette a részét. Köztük Wachterné Orosz Adrienne, akit a közelmúltban Pro Cultura Intercisae díjjal jutalmaztak. Mint az Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapján, a dunaujvaros.hu-n olvasható méltatásában szerepel: „Ízlést formáló programtervezése, kiváló kommunikációval működtetett kapcsolati tőkéje és nem utolsósorban fáradhatatlan jelenléte nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy minden év nyarán a Petőfi Művészeti Liget egyre méltóbb helyet kap és foglal el a város kulturális életében.” Akik gyakran járnak a Bartókba a kőszínház évad alatt vagy éppen a Petőfi Művészeti Liget programsorozatát látogatják, pontosan tudják, hogy ezek nem pusztán dicséretként leírt, elhangzott szavak, hanem valós tartalmuk van. A díjazott – társaival együtt – mint téglákat a habarcs, úgy fogja össze a Bartók társulatát és a nézőket, hogy a színház valóban egy olyan „bástya” legyen, amely a kultúrát őrzi, és védelmet nyújt azoknak, akik a szürke hétköznapok során rárakódott port mosnák le a lelkükről egy-egy előadás előtt, közben, után.


A Bartók Kamaraszínházban legközelebb február 2-án este hét órától Molnár Ferenc darabját, Az üvegcipőt adják elő, a dunaújvárosi társulat művészei mellett a művészeti vezetővel, Sipos Imrével, valamint Kovács Vanda és Erdélyi Tímea vendégszereplőkkel. Ezen az estén valószínűleg személyesen is meggyőződhetnek róla, milyen  munkát végez a színház valamennyi dolgozója a színpadon, a színpad mellett, a hangosítópultban vagy éppen az irodában. És nagy valószínűséggel összefuthatnak Wachterné Orosz Adrienne-nel az előtérben…

Kapcsolódó Cikkek