EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra

Összeroppant Vámos Erika

Vámos Erika tavaly szeptemberben bízott meg egy kunszentmártoni vállalkozót házának felújításával, ami a becslések szerint tízmillió forintba került volna. Előlegként három és fél millió forintot fizetett ki, ám időközben kiderült, hogy a kivitelező cég főnöke egy büntetett előéletű csaló. Erika azóta sem kapta vissza a pénzét, a háza lakhatatlan, valamint a nyárra tervezett esküvőjük is veszélybe került, hiszen minden megtakarított pénzük odalett.

Vámos Erika

– Október végén többnapos könyörgés után jöttek ki először a munkások – bár ne tették volna. A magukat szakembereknek kiadó csalók szétverték a házamat, lebontották a tetőt, ami miatt beázott a ház, a falak pedig teljesen penészesek lettek. Decemberben már tudtam, hogy nagyon nagy a baj, de sokáig bíztam benne, hogy legalább az éveken át spórolt pénzemet visszakapom. Erre azonban most már szinte semmi esély – kezdte lapunknak kétségbeesetten Erika, aki azóta bekerült egy olyan Facebook-csoportba, ahol hozzá hasonlóan megkárosított emberek vannak.


– Kisgyerekes családok maradtak fedél nélkül a csaló miatt. Elindult az összefogás, feljelentést tettünk, elégtételt akarunk. Ugyan elismerte a károkozást, de semmi nincs a nevén, lehetetlen behajtani rajta azt a sok millió forintot, amit ellopott. Semmilyen vagyonnal nem rendelkezik. Az ügyvéd is azt tanácsolta, hogy hagyjam a bíróságot, úgysem kapom vissza a pénzem, és még a pereskedésre is elkölthetek további egymillió forintot – magyarázta Erika, aki most levélben hadakozik a bűnözővel, aki korábban éveken át ült csalásért.

– Arcátlan stílusban beszélt velem, olyanokat mondott, hogy „menjél csak a bíróságra, te nyomorult, úgysem kapod vissza a pénzed, mert az már az enyém” – idézte fel az e-mail-váltást a műsorvezető, akinek immár öt és fél millió forint a becsült kára, mivel a három és fél millió forintos előlegen felül további kétmillióba kerül neki a károk helyreállítása, ami akár tavaszig is eltarthat.


Erika és Máté nagyon nehéz időszakon megy keresztül, nem éppen így képzelték el az esküvőt megelőző néhány hónapot.

– Nyáron mindenképpen megtartjuk az esküvőt, de jóval szerényebb lesz, mint terveztük, hiszen az összes spórolt pénzünket kidobtuk az ablakon. Ráadásul ez csak az anyagi kár, az eszmei szinte felbecsülhetetlen. Nem volt karácsonyunk, senkinek nem adtunk ajándékot, fát sem díszítettünk, és most átmenetileg Máté házában élünk, mert az enyém lakhatatlan. Lelkileg teljesen labilissá váltam, sírva ordítottam a munkásokkal, míg Máté meglepően higgadtan kezelte a kialakult helyzetet. Én teljesen összeroppantam, nem tudom, mi lett volna velem Máté nélkül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek