2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Szekszárd

Ösztöndíjjal az élsportolókért

Nagy Viktória fél éven át kapja majd a támogatást. Fotó: Nagy Nándor

Nagy Viktória, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzője a Jövő Reménysége Program díjazottja lett, így fél éven át a Kolonics György Alapítvány ösztöndíjában fog részesülni.

– Ez az ösztöndíj a versenyzőnknek azt jelenti, hogy fél éven keresztül havi 40 ezer forint támogatásban részesül, amelyet kizárólag a sportra használhat fel. Például edzőtáborokra, táplálékkiegészítőkre, továbbá sportruházatra.


Ezt a pályázatot úgy lehetett elnyerni, hogy az elmúlt évben nemzetközi versenyeken elért eredményeket vették figyelembe, és ezek alapján ítélték oda az elismerést. Viktória világbajnok és Európa-bajnok kajakozó, tehát minden esélye megvolt arra, hogy ezt a díjat ő is elnyerje. Reméljük, hogy az ösztöndíj hozzásegíti őt ahhoz, hogy a 2018-as évben is sikeresen kvalifikálja magát nemzetközi versenyekre.

Ez az összeg nagyon nagy segítséget jelent az ifjúsági sportolók számára, hiszen ők még nem részesülnek fizetésben, úgyhogy egy kis plusztámogatás mindig jól jön, hogy egy-egy újabb sporteszközt vagy egy-egy edzőtábort még be tudjanak iktatni a felkészülésbe. Sok sikert kívánunk Vikinek erre az évre is! – nyilatkozta Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület edzője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek