2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

Ösztöndíjjal az élsportolókért

Nagy Viktória fél éven át kapja majd a támogatást. Fotó: Nagy Nándor

Nagy Viktória, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzője a Jövő Reménysége Program díjazottja lett, így fél éven át a Kolonics György Alapítvány ösztöndíjában fog részesülni.

– Ez az ösztöndíj a versenyzőnknek azt jelenti, hogy fél éven keresztül havi 40 ezer forint támogatásban részesül, amelyet kizárólag a sportra használhat fel. Például edzőtáborokra, táplálékkiegészítőkre, továbbá sportruházatra.


Ezt a pályázatot úgy lehetett elnyerni, hogy az elmúlt évben nemzetközi versenyeken elért eredményeket vették figyelembe, és ezek alapján ítélték oda az elismerést. Viktória világbajnok és Európa-bajnok kajakozó, tehát minden esélye megvolt arra, hogy ezt a díjat ő is elnyerje. Reméljük, hogy az ösztöndíj hozzásegíti őt ahhoz, hogy a 2018-as évben is sikeresen kvalifikálja magát nemzetközi versenyekre.

Ez az összeg nagyon nagy segítséget jelent az ifjúsági sportolók számára, hiszen ők még nem részesülnek fizetésben, úgyhogy egy kis plusztámogatás mindig jól jön, hogy egy-egy újabb sporteszközt vagy egy-egy edzőtábort még be tudjanak iktatni a felkészülésbe. Sok sikert kívánunk Vikinek erre az évre is! – nyilatkozta Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület edzője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.