2019. január 18., péntek
Piroska

Sport

Ötödik hellyel melegítettünk a téli olimpián

Titokban már az első napon éremben reménykedtünk. Rövidpályás gyorskorcsolyázóink az utóbbi időben elkényeztettek bennünket, de bemelegítésnek Liu Shaolin Sándor 1500 méteren elért 5. helye sem rossz.

Annál is inkább, mert a 2006-os torinói játékok óta mindig szereztünk pontot ebben a szakágban, így Phjongcshangban sem szakadt meg a szép hagyomány. Pedig ezúttal szinte példátlan módon hat helyett kilencen állhattak rajthoz a feltartásokat, buktatásokat és más szabálytalanságokat szigorúan megtorló bírók jóvoltából, akik az emiatt hátrányt szenvedőket a fináléba juttatták. Az 500 méteren vb-győztes Liu Shaolinnak nem feküdt túlságosan a zavaros tülekedés, és ötödikként ért célba.


– Még soha nem versenyeztem kilencfős futamon, és nem úgy léptem jégre, hogy nyerek, de jól vettem észre az előzési pontokat. A végén ütköztem a kanadai Hamelinnel, de így is örülök az ötödik helynek. Ez a legrosszabb távom, az élet ma nem akarta, hogy érmes legyek – mondta a további feladatokra koncentráló Liu Shaolin Sándor, akinek jobban fekszenek a rövidebb távok, amelyekben több szerencsét és akár érmet is hozhat a védjegyévé vált rajt előtti szemöldöksimítás.

 

Az ifjabbik Liu testvérnek nem volt szerencséje a bírókkal, egy – szerintünk – vitatható döntés nyomán kizárták, be kellett érnie a 20. hellyel, míg Burján Csaba a 30. lett. Az aranyérem a dél-koreai Lim Hjo Dzsunnak jutott. A Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett összetételű vb-ezüstérmes magyar női váltó a B fináléig jutott.


Liu Shaolin Sándor (10) Phjongcsang 1500 m

Liu Shaolin Sándor (10) Phjongcsang 1500 m

Liu Shaolin Sándor (10) Phjongcsang 1500 m

Liu Shaolin Sándor (10) Phjongcsang 1500 m

Kapcsolódó Cikkek