EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tapolca

Ötvenhárom év boldog házasságának titka

54 évvel ezelőtt kezdődött el a padragkúti Czibor Hubert és Ibolya közös élete. A házasságok hete alkalmából emlékeztek vissza a kezdetekre, hogy hogyan lángolt fel a szerelem, és hogyan tartják a mai napig életben.

Hubert és Ibolya búcsúban, egy bálon ismerkedtek meg, és fél évre rá össze is házasodtak. Szerelem volt első látásra. Az azóta eltelt évek három gyerekkel, nyolc unokával és egy dédunokával ajándékozták meg őket, ők maguk pedig már több mint 53 éve élnek boldogan, kéz a kézben. Az 50. házassági évfordulón az ajkai templomban ismét megesküdtek, és az 55.-re is ezt tervezik. Ibolya boldogan emlékszik vissza minden évfordulóra, mert ilyenkor nagy ünnepséget tartanak. A család apraja-nagyja összegyűlik, hogy együtt köszöntsék a házaspárt. Ibolya szerint a kölcsönös megértés és az elfogadás a hosszú, boldog házasság titka. A friss házasoknak pedig azt tanácsolja, hogy minden vitát beszéljenek meg, aztán lépjenek tovább, hiszen nem minden esetben a válás a legjobb megoldás. Természetesen közte és férje között is előfordulnak összezörrenések, hiszen 53 év hosszú idő, de igyekeznek azonnal ki is békülni. Hubert és Ibolya azt is javasolja a fiataloknak, hogy ők is újítsák meg időről időre a fogadalmukat, hiszen nincs annál szebb, mint hitet tenni egy másik ember mellett. A házasság hete alkalmából a boldog házaspárt Fenyvesi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje köszöntötte. Elmondta: csodálatos számára, ahogy az emberek ilyen hosszú, boldog éveket képesek együtt, egymás mellett eltölteni.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.