2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Tapolca

Ötvenhárom év boldog házasságának titka

54 évvel ezelőtt kezdődött el a padragkúti Czibor Hubert és Ibolya közös élete. A házasságok hete alkalmából emlékeztek vissza a kezdetekre, hogy hogyan lángolt fel a szerelem, és hogyan tartják a mai napig életben.

Hubert és Ibolya búcsúban, egy bálon ismerkedtek meg, és fél évre rá össze is házasodtak. Szerelem volt első látásra. Az azóta eltelt évek három gyerekkel, nyolc unokával és egy dédunokával ajándékozták meg őket, ők maguk pedig már több mint 53 éve élnek boldogan, kéz a kézben. Az 50. házassági évfordulón az ajkai templomban ismét megesküdtek, és az 55.-re is ezt tervezik. Ibolya boldogan emlékszik vissza minden évfordulóra, mert ilyenkor nagy ünnepséget tartanak. A család apraja-nagyja összegyűlik, hogy együtt köszöntsék a házaspárt. Ibolya szerint a kölcsönös megértés és az elfogadás a hosszú, boldog házasság titka. A friss házasoknak pedig azt tanácsolja, hogy minden vitát beszéljenek meg, aztán lépjenek tovább, hiszen nem minden esetben a válás a legjobb megoldás. Természetesen közte és férje között is előfordulnak összezörrenések, hiszen 53 év hosszú idő, de igyekeznek azonnal ki is békülni. Hubert és Ibolya azt is javasolja a fiataloknak, hogy ők is újítsák meg időről időre a fogadalmukat, hiszen nincs annál szebb, mint hitet tenni egy másik ember mellett. A házasság hete alkalmából a boldog házaspárt Fenyvesi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje köszöntötte. Elmondta: csodálatos számára, ahogy az emberek ilyen hosszú, boldog éveket képesek együtt, egymás mellett eltölteni.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.