EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Ózd

Ózdon is lehet sikeres egy vállalkozás

Az elektronikai és fémipari terület a fő profilja az ózdi Felkor 2000 Kft.-nek. A több lábon álló cég száznál több dolgozónak tud stabil munkahelyet biztosítani, üzleti partnerei között a térség legnagyobb cégeit találjuk.

– Elektronikai alkatrészek összeszerelésével indultunk 2000-ben. Fő megrendelőink a térségben működő multinacionális vállalatok, számukra készítettünk részegységeket a termékeikhez. Jelentősebb cégfejlesztéseket 2010 óta tudtunk végrehajtani, azóta több alkalommal is sikerrel pályáztunk uniós és hazai forrásokra. A pályázatok segítségével folyamatosan fejlesztettük az elektronikai gyártási és szerelési technológiánkat, és folyamatosan új profilú piaci megjelenést, valamint egyéb termelési lehetőségeket is kutattunk – beszélt vállalkozásáról Eke István.


Az ügyvezető úgy látja, manapság a vállalkozások mellett nélkülözhetetlen egy jól felkészült pályázatíró cég, amelyet nekik szerencsére sikerült megtalálniuk. Ha profiljukba vágó pályázati kiírással találkoznak, azonnal pályáznak rá, többnyire sikerrel. Így nemcsak az elektronikai üzletágukban sikerült meghatározó piaci pozícióba kerülniük, de napjainkra az ország legnagyobb horganyzottcsőbilincs-gyártóivá váltak, mely terméküket a legnagyobb hazai multinacionális barkácsáruházláncok is forgalmazzák. A fémipari divíziójuk másik húzó termékcsoportja, a különféle méretű rögzítőszalagok is ott vannak a legnagyobb műszaki kereskedések, illetve országosan a kis szaküzletek polcain.

Fotó: Lokál
Ügyes kezek kellenek az összeszereléshez

2013-ban üzemfejlesztésre nyertek pályázati forrást, amelynek segítségével egy 525 négyzetméteres csarnokot építettek. Legújabb tervük szerint fejlesztik, felújítják a régi üzemrészt, amihez továbbra is számítanak kormányzati és uniós forrásokra. Eke István eddigi sikerei fontos részének tartja, hogy remek kapcsolatot ápol Riz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztossal, akivel heti, kétheti gyakorisággal megbeszéli terveit és az adódó lehetőségeket. Úgy véli, a 2010 utáni fejlődéséhez, vállalkozói sikeréhez – az elvégzett rengeteg munkájuk mellett – ez nagymértékben hozzájárult.


Fotó: Lokál
 Eke István (balra) sokszor egyeztet Riz Gáborral a fejlesztési lehetőségekről

Kapcsolódó Cikkek