EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Ózd

Pályázatokból fejlesztenek Borsodbótán

A bükki hegyháti község önkormányzata arról is nevezetes, hogy az elmúlt évtizedekben egyre-másra nyertek pályázati pénzeket fejlesztésekre és a hátrányos helyzetű emberek képzésére. A közelmúltban nyilvánosságra került listán is többször szerepel a falu neve.

Gulyás János polgármester (Munkáspárt) a beruházások között elsőként említi a Borsodbóta és Nekézseny közötti útszakasz felújítását, mert az utoljára közel fél évszázada burkolt úttest az évtizedek során alaposan elhasználódott, kátyússá vált. A Magyar Közút hamarosan elkezdi az aszfaltozását.


Infokommunikációs pályázatot nyert hét település, a projekt központja Borsodbóta. Bevontak 32 közhasznú foglalkoztatottat, akik informatikai képzést kaptak és levizsgáztak, de vállalniuk kellett azt is, hogy 160 idős embert oktatnak a számítógép-kezelés alapjaira. Erre azért van szükség, mert a hét községben 1200 kérdőívet osztottak szét 65 év fölötti nyugdíjasoknak, majd közülük választottak ki 160 embert, akik ingyen kapnak laptopot. A projekt második ütemében életfunkciót jelző, riasztóval ellátott karórát is kap majd a szerencsés 65 személy.

 

Fotó: Lokál
A térségben lakosságarányosan Borsodbóta nyerte a legtöbb pályázatot

A sikeres önkéntes tűzoltó-egyesület határon túli szervezetekkel kialakítandó, kétoldalú transznacionális kapcsolatokra pályázott eredménnyel, és már előkészítés alatt van felvidéki és erdélyi barátságok kialakítása, együttműködési szerződések aláírása is.


Fotó: Lokál
Riz Gábor országgyűlési képviselő elfogadta a meghívást a lakossági fórumra is (balra: Gulyás János polgármester és Kriston Béla alpolgármester)

Az önkormányzat a hivatal fűtés-korszerűsítésére nyert pénzt, az iskola műfüves futballpályát kap, de felújítják a tornatermet, valamint térkővel leburkolják az intézmény udvarát.

Hátrányos helyzetűeket érintő projektet is kidolgoztak, 200 millió forintból a szegregátumban élők szociális felzárkóztatását segítik a programban közreműködő szakemberek.

Fotó: Lokál
 Borsodbóta polgármestere zászlajára tűzte ki a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.