2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Extra

Pápai Joci: Egy cipő megvásárlása olykor már nehézséget okozott

Pápai Jocit az Eurovíziónak köszönhetően az egész ország a szívébe zárta. A 2017-es A Dal győztese szerint roma származásának is köszönheti a sikereit. Joci a Lokálnak elmesélte, hogy gyerekkorában nem volt stabil a családja anyagi helyzete, de a szeretet mindig segített átlendülni a nehéz időszakokon. 

Pápai Joci karrierje csúcsán van. A Dal-győzelem óta sokkal több felkérése van, rajongói száma is szépen gyarapodott és ő is úgy érzi, megérett arra, hogy sikeres zenész lehessen. – A Megasztárnak köszönhetően azért ott voltam a köztudatban, de nem voltak rám ennyien kíváncsiak. Nem voltam érdekes, mert nem értem meg mint előadó és nem tudtam egyedi, saját stílust kialakítani. Ez mostanra sikerült, hála az Origo című dalomnak – mondta Joci, aki azóta is hasonló, egyedi hangzásban alkotja dalait. – A népies elemeket ötvözöm a mai hangzással, így a fiatalok számára is szerethető. A Távol című legújabb dalomnál kicsit féltem, hogy túl sok lett a népi motívum, de szerencsére azt is nagyon szeretik az emberek.


Az énekes sose érezte hátrányát származásának, sőt szerinte nagyban hozzájárult karrierjéhez. – Én voltam itthon az első roma származású győztes és az  Eurovízió történetében is az első roma származású döntős, amire nagyon büszke vagyok. Az Origót is azért tudtam így megírni, előadni, és azért volt ekkora hatása, mert onnan jöttem, ahonnan. Követem most is A Dalt és nem hallottam olyan szerzeményt, ami ennyire bemutatná az előadóját. Persze ez nem baj, de nálam pont a dal és a köztem lévő kapcsolat volt a lényeg.

Pápai Joci Origo című dalával a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko) (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Joci a sikerei ellenére nem felejtette el, honnan indult. Gyerekkorában bizony előfordult, hogy nehezebb anyagi helyzetbe került a család. – Elég hullámzó volt az anyagi helyzetünk, volt, amikor egyenesbe jöttünk, aztán megint visszacsúsztunk. Édesapámék tizenhárman voltak testvérek, így amikor saját családot alapított, nem volt adott a ház és az anyagi segítség. Emiatt is volt nehéz olykor a mi helyzetünk is. Étel volt az asztalon, viszont egy új cipő megvásárlása olykor már nehézséget okozott, de valahogy csak megoldottuk. Én akkor gyerekként ezt nem éltem meg rosszul, mert a három testvéremmel és a szüleimmel együtt nagy szeretetben éltünk és nem foglalkoztunk a gondokkal – emlékezett vissza Pápai Joci.


 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek